Beşiktaş Kulübü Kongre Üyesi ve Mecidiyeköy Beşiktaşlılar Derneği eski Başkanı Mustafa Kaya'nın 2002 yılında trafik kazası sonucu yaşamını yitiren kızı Ece Kaya anısına bu yıl 8’incisi gerçekleşecek futbol turnuvasına Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği de katılacak.
30 Nisan’da başlayan ve genelindeki Beşiktaşlı Taraftarlar Derneklerinin derneğe üye taraftarlarca oluşturacağı takımların katılımı ile düzenlenen turnuvaya, aralarında Ereğli Beşiktaş Taraftarlar Derneği’nin de bulunduğu Anadolu’dan 8, İstanbul’dan ise 16 olmak üzere toplam 24 takım katılacak.
Yapılan kura çekimi sonucu ilk maçta Ankara Anadolu Beşiktaşlılar Derneği ile eşleşen Ereğli Beşiktaşlı Taraftarlar Derneği Futbol Takımı, ilk maçta 7 Mayıs Cumartesi günü deplasmanda karşılaşacağı rakibini, 15 Mayıs günü Ereğli’de konuk edecek. İki maçın sonucunda rakibine skor avantajı sağlayan taraf çeyrek finale yükselerek, Nevzat Demir Tesisleri’ndeki çeyrek Final maçlarına katılma hakkı elde edecek. Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, organizasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu organizasyonu önemsediklerini ve üyelerden oluşan takımlarının Beyçayırı Stadı’nda yapılan idmanlar ile hazırlıkları sürdürdüklerini söyledi. Özellikle 15 Mayıs’ta Ereğli’de saat 18.00’de Yıldırım Koleji Halı Sahası’nda yapılacak karşılaşmanın Ereğli’nin tanıtımı açısından önemli olduğunu vurgulayan Adik, “Ereğli’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.