Özüm Özel Eğitim Okulu, 2012-2013 eğitim-öğretim yılını Hamle Yılı olarak belirledi. Özüm Özel Eğitim Okulu bünyesinde kurulan Zonguldak Özel Sporcular Kulübü de, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun düzenlediği 14 takımlı Deplasmanlı Futbol Ligi'nde mücadele edecek.
Özüm Özel Eğitim Okulu Müdürü ve Zonguldak Özel Sporcular Kulübü Başkanı Şaban Kayış, yaptığı açıklamada, bu ligin ülke sporuna ayrı bir renk getireceğini ifade etti. Kayış, Özel sporculardan oluşan futbol takımımız, zaten 2008-2010 yılları arasında Türkiye şampiyonu olmuştu. Bu ligin en iddialı takımı durumundayız. Amacımız, ilimizi en iyi şekilde temsil ederek, sportif ve eğitsel başarıya üst düzeyde sağlamaktır. Takımda 3 milli oyuncumuz var. Uzun vadeli hedefimiz Brezilya/Rio'da yapılacak olan Paralimpik Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek olan futbol takımının ana kadrosunu ilimizden oluşturmaktır.
Takımımız, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Barış Işık nezaretinde 13 Ekim 2012 tarihinde Ankara Milli Piyango Spor Kulübü deplasmanı hazırlıklarına ara vermeden devam ediyor. Lige iyi bir başlan-gıç yapmak istiyoruz. Tüm sporseverleri de maçlarımıza bekliyoruz. İlimizde bu özel takıma destek verilmesinin son derece önemli olduğuna inanıyoruz dedi.