Gökçebey'de amatör saha ilkel yöntemle çimlendiriliyor. Gökçebey Kaymakamı Çetin Kılınç başkanlığında Gökçebey Belediyesi ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nün ortaklaşa çalışması sonucunda Gökçebey sahası doğal çim ile çimlendirme çalışmaları devam ediyor. Saha çimlendirme çalışmalarının haziran ayı sonuna kadar bitirilmesi planlandığı bildirildi. Gökçebey sahası çimlendirme çalışmaları belediyeye ait ilkel bir aletle yapılırken ilginç görüntülerde yaşanıyor. İki tarafı kesici olan alet bir traktöre bağlanılıyor. Traktörün çektiği aletin üzerine 3-4 kişi binerek ağırlık yapıyor. 3-4 kişinin bindiği ilkel çim kesme aleti ile çimler uzun bir biçimde kesiliyor. Daha sonra belediye işçilerinden bazıları da ellerine balta alarak çimleri kare şeklinde kesiyor. Çim kesme işlemi tamamlandıktan sonra çimler yerinden sökülerek kamyona yükleniyor. Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılınçarslan, 2009 yılı Temmuz ayında yaşanan sel felaketi nedeniyle sahayı çim yapma isteklerinin geciktiğini belirtti. Kılınçarslan, "Gökçebey futbol sahası, belediyemizin bakımı üstlendiği
Beden Terbiyesi'ne tam olarak geçirilemeyen ülke sorunlarından dolayı Gökçebey sahası böyle özeli olan bir sahadır. Ancak belediye olarak biz bu sahanın bakım ve onarımlarını geçmişten beri yapıyoruz. 2008 yılında bu sahayı çimleme anlamında Gençlik Spor Müdürlüğünün katkılarıyla bir drenaj çalışmasına başladık. Bunun Yüzde 70'ni belediye olarak biz yaptık. Yüzde 30'luk kısmının da Beden Terbiyesi'nin bize yaptığı maddi katkılarla drenaj çalışmasını 2008 yılı sonunda tamamlamıştık. Niyetimiz sahayı o günlerde çimlendirmekti. Ancak 2009 yılı Temmuz ayında yaşadığımız sel felaketi nedeniyle bu çim yapma istediğimizi biraz geciktirme durumunda kaldık. Geçtiğimiz haziran ayı içerisinde çimlendirme çalışmasına başladık. Doğal çim, doğadaki çim ile bu işi yapmak daha ekonomik göründü. Bu çerçevede girişimlere başladık. Gökçebey Kaymakamımız Çetin Kılınç ve Beden Terbiyesi'nin katkılarıyla ağırlıklı olarak belediyemizin araç, gereç ve elemanlarıyla sahamızı bu konuma getirdik. Sahanın üçte ikisinin çimlenme işi tamamlanmıştır. Bundan sonra teknik anlamda sahanın silindir ile ezilmesi ve sulanması gibi daha yoğun bir şekilde çimlerin yetişmesi için bakım çalışmalarımız olacaktır. Maçların başlayacağı ekim ayına kadar futbol sahamızı hazırlayacağız. Doğal çim ile ilgili bir araştırma yaptık. Araştırmalarımız çevre, mera ve otlaklarda olmuştur. Tespit ettiğimiz alanlarda belediyemizin çim sökme aparatlarıyla çimleri keserek ve yerinden sökerek araçlarımızla sahaya taşıyoruz ve sahaya yerleştirmesini de yapıyoruz.
Biz sahayı suni çimle yapmış olsaydık yaklaşık 200 bin TL gibi bir maliyet çıkacaktı. Doğal çimle yaptığımızda sadece belediye araçlarımızın yaklaşık 25 bin TL civarında yakıt ücreti ile burayı çimlendiriyoruz" dedi.