2012-2013 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmeye hazırlanan Kozlu Belediyespor'da geçtiğimiz aylarda yapılan olağan genel kurulun ardından Ali Bektaş başkanlığında oluşan yeni yönetim başarıya odaklı yeni bir takım kurmak için kolları sıvayacak.  İlk etapta teknik adam değişikliğine giderek Bülent Öztürk'le yolları ayıran yeşil-beyazlı yönetim takımın başına tecrübeli çalıştırıcı Faruk Bahadır'ı getirdi. Takımı Faruk Bahadır'ı emanet ederek ilk icraatını yapan Kozlu Belediyespor, yeni sezon öncesi transferde yol hartasını ve mali bütçeyi belirlemek için teknik heyet ve yönetim bir araya gelecek. Kozlu Belediyespor,  yeni sezonda iddialı bir ekip kurmanın hazırlıkları kapsamında takımı emanet ettiği Antrenör Faruk Bahadır'a tam yetki ile donattı.
Transferde suskun kalan Kozlu Belediyespor, bombaları patlatmak üzere. Takımın başına getirilen Faruk Bahadır, Kozlu Belediyespor Kulüp başkanı Ali Bektaş ile toplantı düzenleyecek. Yönetim kurulu üyelerinin de katılacağı toplantıda mali bütçe ayarlanacak. Bahadır,  Başkan Ali Bektaş ile alınması düşünülen isimleri masaya yatıracak.
Toplantının ardından transfer çalışmalarını hızlandıracak Kozlu Belediyepor'da Antrenör Faruk Bahadır, Zonguldak'ta futbolcu taraması yapacak.
Yetenekli futbolcuları keşfe çıkacak Bahadır, bu oyuncuları takıma kazandıracak. Şuana kadar iç transferde hiçbir oyuncu ile anlaşmayan yeşil-beyazlı takım, sıfırdan bir takım kurmak için kolları sıvadı.