Sakarya'da 30-31 Ocak 2010 tarihlerinde düzenlenen Valilik Kupası'nda madalya ve kupa alan Kilimli Belediyespor Judo Takımı, büyük bir başarıya imza attı.
İstanbul, Kocaeli, Edirne, Tekirdağ, Düzce ve Ankara gibi toplam 11 güçlü il takımının yer aldığı Sakara Valilik Kupası'nda Kilimli Belediyespor'un 9 sporcusundan 6'sı madalya aldı.
Bayanlarda 52 kiloda Gül Sevgi Özen, 78 kiloda Sezen Durmaz, 57 kiloda Pınar Çorak, ve +78 kiloda Senem Odabaş birinci olurken, erkeklerde ise 73 kiloda Anıl Duman ve 55 kiloda Burak Bozma üçüncü oldu. Şampiyonada Kilimli Belediyespor Judo Takımı'nın bayanları takım halinde üçüncülük kupasını almaya hak kazandı.
Şampiyona sonrası Zonguldak'a dönen Kilimli Belediyespor Judo Takımı, aldıkları kupayı Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir'i makamında ziyaret ederek teslim ettiler. Kilimli Belediyespor Judo Takımı Antrenörü Uğur Akdeniz, Kilimli Belediye Başkanı seçkin Özdemir'e verdiği destekten ötürü teşekkür ettiklerini söyledi.
Akdeniz, "Sakarya'da yapılan Valilik Kupası'na katılan çocuklarımız hep Kilimli'den. Kupaya katılmamıza destek verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Müsabakalarda sporcularımız bizi utandırmadılar ve birçok madalya aldılar. Bir de bayanlarımız takım sıralamasında üçüncü oldu ve üçüncülük kupasını aldı. Sporcularımız adına size teşekkürlerimizi sunuyorum. Bir de üçüncülük kupasını verdiğiniz destekten dolayı size teslim etmek istiyorsanız" dedi.
Daha sonra kupayı Başkan Özdemir'e, bayanlar takım kaptanı Gizem Odabaş teslim etti.
Başkan Özdemir de, elde edilen başarıdan ötürü çok mutlu olduğunu belirterek, "Bizi onurlandırdınız, sizlere teşekkür ediyorum.
"Bu başarıda Uğur hocamıza ve çocuklarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bizleri en iyi şekilde temsil ettiler. Ve bir de madalya ve kupalarıyla birlikte geldiler ve bizleri orada onurlandırdılar. Tabi ki spora her dalda ve her branşta destek vermek için buradayız. Bir de özellikle şunu da söylemek istiyorum. Judo özellikle çok zor görülse de Uğur hocamızın elinde çocuklarımızın gayet iyi şekilde çok daha iyi başarıları elde edeceğine inanıyorum. Takımımıza başarılar ve selametler, kazasız belasız nice şampiyonalara ve birinciliklere diliyoruz. Onun için şimdiden tebrik ediyor ve başarıların devamını diliyorum" şeklinde konuştu.