Tavşanlı Linyit U19 takımı teknik sorumluluğuna getirilen  Eski Erdemirspor Antrenörü Ahmet Uzun, "Hedefimiz mücadele edeceğimiz Akademik  ligde başarılı olmak ve A Takıma oyuncu vermek."dedi. 65.800 nüfuslu Tavşanlı'nın futbolla yatıp,futbolla kalktığını söyleyen Uzun, "Burada ortamı görünce Avrupa kenti denilen Ereğli'deki acı durumu daha net anladım.Burada futbolu seviyorlar,orada ise tekmeliyorlar."dedi. Uzun,"Dar kafalı adamlarla Ereğli futbolu bir yere gelmez. Olduğu yerde sayar."şeklinde konuştu.
Uzun süre Erdemirspor'da görev alan, geçtiğimiz günlerde ise  Tavşanlı Linyit U19 takımı teknik sorumluluğuna getirilen Ahmet Uzun, " Bu görevi kendimi yenileme ve geliştirme açısından çok önemsiyorum."dedi.Göreve gelir gelmez 20-25 gün boyunca 450'ye yakın oyuncu grubu içinden seçme yaptığını ve seçilen 20 oyuncu ile 32 hafta sürecek Akademi liginde mücadele edeceklerini söyleyen Uzun, "Hedefimiz bu ligde başarılı olmak ve A Takıma oyuncu vermek."dedi.

 

"Futbolla yatıp, futbolla kalkıyorlar"
65.800 nüfuslu Tavşanlı'nın futbolla yatıp,futbolla kalktığını söyleyen Uzun, "A Takım Bank Asya Ligi'nde.Şehirde tam bir futbol havası ver."dedi.Uzun, "Burada ortamı görünce Avrupa kenti denilen Ereğli'deki acı durumu daha net anladım.Burada futbolu seviyorlar,orada ise tekmeliyorlar."ifadelerini kullandı. 

 

"Bu kafayla bir adım öteye gidilmez"
Ereğli'de futboldan anlmayan adamların  görev yaptığını söyleyen Uzun,"Ereğli'de kulis çok.Ereğlispor politik bir takım.Öyle olmasa yıllardır aynı hoca ile sırf belediye personeli diye çalışılmaz..Bu tarz dar kafalı adamlarla Ereğli futbolu bir yere gelmez.Olduğu yerde sayar."dedi. 
"Bölge futbolu bu sezon Zonguldakspor bir üst lige çıkamayınca 5 yıl geriye gitti."ifadesini de kullanan Uzun, "Ereğli futbolu ancak  kaliteli yöneticilerle bir yere gelir. Futbolu futbolun içinden gelenler yönetmeli. Kendini adam yerine koyan paspallar, dedikoducular kendinden başkaları olmasın diye kendilerini hep ön plana atarlar, komplekslilerle bir  adım ileri gidilmez, gidilmiyor da."şeklinde konuştu.