Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'in başlamasına 2 hafta gibi kısa bir süre kala Tertip Komitesi, 17 Eylül tarihinde başlayacağı açıklanan ligin ilk toplantısını, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda (ASKF) gerçekleştirdi. Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sezon planlaması ve fikstür çekimi gerçekleştirildi.
Toplantıya, Süper Amatör Lig Tertip Komitesi üyeleri Nihat Ürer, Doğan Tibet, Ahmet Yener katıldı. Toplantıda, Fenerspor'un Süper Amatör Lig'e katılma konusunda hiç bir çaba göstermediği konuşulurken, katılıp katılmayacağı da henüz açıklanmadı. Fenerspor lige katılmazsa, bu durumdan en karlı çıkacak takım Kandilli Belediyespor olacak. Fenerspor'un lige katılmaması halinde Ereğli temsilcisi Kandilli Belediyepor, Zonguldak Süper Amatör Lig'de mücadele edecek.
Futbol İl Temsilcisi Kemal Demir, toplanın ardından yaptığı açıklamada, Tüm kulüp yönetici ve teknik kadroda görev yapan futbolun kilometre taşı emekçileri ile Zonguldak'ta futbol kalitesinin yükselmesini umut ediyorum. Tertip Komitemizin değerli üyeleri ile birlikte kulüp yöneticilerinin ve teknik kadronun da içinde bulanacağı bilgi alışverişi sonucunda başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyoruz. Tüm kulüp ve takımlarımıza başarılar diliyorum dedi.
RESMİ İMZA ŞART
Fenerspor'un lige katılmayacağını şifahi olarak bildirmesi, ancak resmi başvuruda bulunmaması nedeniyle yaşanan belirsizlik sürüyor.
Fenerspor'un lige katılmaması halinde statü gereği Play-Off finali oynayan Kandilli Belediyespor'un lige davet edileceği öğrenilirken, dünkü toplantıya katılan Kandilli Belediyespor Başkanı Engin Akdoğan, böyle bir davet olması halinde lige katılabileceklerini söyledi.  Tertip Komitesi, lig başlama tarihinin ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıklarken, Fenerspor Başkanı Celal İncekara'nın lige katılmama konusunda resmi evrak imzalaması için Zonguldak Kömürspor Başkanı Salih Demir'den de destek istendiği öğrenildi. Gelinen noktada Başkan İncekara, beklenen imzayı atarsa, lige Fenerspor'un yerine Kandilli Belediyespor katılacak. Resmi imza atılmadığı taktirde, ligde daha önce yapılan fikstür çekimi gereği Fenerspor ile oynayacak takımlar ilgili haftayı maç yapmadan geçecek.