CHP`li çok sayıda milletvekilinin de katılarak destek verdiği Yalova mitingi ile ilgili yazılı bir açıklama gönderen Turpcu, ülkenin her yerinde, 16 Nisan`da gerçekleştirilecek olan Anayasa Değişikliği Referandumunda neden “hayır” denmesi gerektiğini anlatmaya devam edeceklerini söyleyerek şunları ifade etti:


“İçeriği halktan saklanan adını bile koymakta zorlandıkları bu ucube anayasa sırf birilerinin günü kurtarması için yapıldı. Yapılacak Anayasa değişikliğini anlatmadan, halkı bilmediği bir içeriği, sorgulamadan onaylamaya zorluyorlar. Eğer evet çıkarsa inanın gelecek nesiller bizden hesap soracak. Biz o güne kalmadan herkesin vicdanıyla ve bilerek oy kullanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü halkı aldatmaya çalışıyorlar.

Yapılacak değişiklikle, Türkiye’yi güçlendirecek tek bir tane bile madde gösteremezler, zaten gösteremiyorlar.  Güçlü Türkiye, terör bitecek, ekonomi düzelecek, istikrar koalisyon diyorlar, 15 yıldır ülkede tek başına iktidar değillermiş gibi.

`Ne istediler de vermedik` diyorlar ya! Hakikaten, FETÖ ne istedi sizden? Siz neler verdiniz? Bütün devlet kurumlarını ele geçirmelerine ve sonrasında darbe yapma cesareti bulmalarını nasıl sağladınız, çıkıp açıklayın ona göre halktan oy isteyin!

`Kandırıldık, aldatıldık` diyenler, Başkanlık sistemi o zamanlar olsaydı FETÖ'ye kim bilir kaç kat daha fazla güç verecekti? Bu nedenle Hayır diyoruz.

Dünyada Anayasa hareketlerinin tek bir temeli vardır. O da fren ve denge mekanizmaları oluşturarak iktidarı sınırlamaktır. Bizde ise tam tersine iktidarı güçlendirmek, iktidardakilerin görev süresini uzatmak, var olan fren denge mekanizmalarını ortadan kaldırarak, iktidara daha geniş yer açan bir teklif görüyoruz. %50+1 oy ile %100'e sahip olunacak bir sistemi bu ülke kaldıramaz.

2010 Anayasa değişikliğinde HSYK’nın yapısı ve üye seçim usulünün değiştirilmesi ülke için felaket doğurdu bunu gördük.  O zaman da çok uyardık dinlemediler, FETÖ ` mezardakilere bile evet oyu kullandırmak lazım` diyerek bu referandumu destekledi. Ne oldu sonunda?  Başbakan Sayın Yıldırım 1 ay önce `tehlikenin farkına varamamışız, tatarından kurtardık, beterine rastladık' dedi.  Bu kadar acele sonucu `2017’de kapımızı çalan tehlikenin farkına varamamışız` demeyecekleri ne malum? Zira sürekli aldanan birileri var karşımızda. Bu nedenle Hayır diyoruz, `Hayır’ı` anlatmaya devam edeceğiz.”