Kdz.Ereğli Belediyespor'un eski yöneticisi, Kdz. Ereğli Belediye Meclis Üyesi Necat Bakan, kendisi hakkında çıkan söylentilere yanıt verdi.

Spor kamuoyunun gerek konuşmaları ile gerekse yöneticilikleri ile yakınen tanıdığı CHP Kdz.Ereğli Belediye Meclis Üyesi Necat Bakan kendisi ile ilgili çıkan haberlere yanıt verdi. Karadenizspor'da antrenör Muhsin Aydın'ın istifa süreci ve Aydın'ın açıklamalarına yanıt veren Bakan şu ifadeleri kullandı:
Karadeniz Ereğli kamuoyunun ve özellikle de spor çevrelerinin malumu olduğu üzere yıllardır yerel futbolun içinde olan ve yapabildiğim ölçüde bu alana katkıda bulunmaya çalışan biriyim. 2009 yılında, Karadeniz Ereğli halkının gösterdiği teveccühle belediye meclis üyesi seçildikten sonra da tüm spor kulüplerimize eşit mesafede olmaya, genç sporcu kardeşlerimize ve antrenörlerimize destek vermeye gayret ettim. Ancak son haftalarda, Ereğli Karadenizspor camiası içinde yaşanan bazı gelişmelerde ismimin kullanılması şahsımı ve beni yakından tanıyanları ziyadesiyle üzmüştür.
Zonguldak Deplasmanlı Süper Amatör Lig'de kentimizi temsil eden takımlarımızdan Ereğli Karadenizspor'da, Antrenör Sayın Muhsin Aydın'ın istifasıyla gündeme gelen gelişmelere hiçbir zaman etkim söz konusu olmadığı gibi bugün de yaşanan hiçbir olay ile ilgili sorumluluk kabul etmem mümkün değildir. İstifası sonrasında bir internet sitesine özel açıklamalarda bulunan Sayın Aydın'ın üstü kapalı biçimde ve adımı kullanarak şahsımı eleştirmesi üzüntümü artırmıştır. Benim ne Ereğli Karadenizspor ile ilgili bir tasarrufum ne de takıma teknik direktör olma gibi bir düşüncem vardır. Yaşanan olaylarla da zerrece bir ilgim bulunmamaktadır.
Bir belediye meclis üyesi ve spor adamı olarak temel amacım her takıma eşit mesafede olarak elimden gelen her türlü desteği sunabilmek ve spora desteklerimi sürdürmektir. Kimse beni yaşadıklarıyla ya da bazı olaylarda polemik konusu yapmasın.
Bundan sonra da Ereğli spor camiası için yararlı olacağıma inandığım, her göreve hazır olduğumu ifade etmek isterim. Bu düşüncelerimle birlikte, tüm kulüplerimize ve takımlarımıza gönülden başarılar diliyorum.