Zonguldak 1. Amatör Küme takımlarından Karadonspor, 2009-2010 futbol sezonu önceki gün açtı. Karadon Sahası'nda yapılan açılış törenine; Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Çam, Karadonspor Kulübü Başkanı Sadık Turhan, Yönetim Kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular ile çok sayıda sporsever katıldı.
Törende konuşan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Karadonspor'un Kilimli'nin güzide ve önde gelen bir kulübü olduğunu belirterek, "Yıllardan beri burada futbolcu yetişti. Karadon, adeta futbolcu üretim çiftliği gibi" dedi. Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı'nın suni çimlendirilmesinin yapıldıktan sonra projeleri arasında Karadon Sahası'nın da suni çimlendirilmesinin bulunduğunu belirten Başkan Özdemir, "Ahmet Şerifoğlu Stadımız suni çimle çimlendikten sonra önümüzdeki sezonlarda da Allah kısmet ederse buranın da çimlendirilmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. İlk aşama olarak bizim yapacağımız bunlardır. Şu anda yedek kulübelerimiz olsun, çevre düzenlemelerimiz olsun buraların çiçeklendirilmesi olsun ve diğer çalışmalar bunlar için gerekli düzenlemeleri yapacağız" dedi.
Karadonspor Kulübü Başkanı Sadık Turhan da yaptığı konuşmada, "Sayın Belediye Başkanımız açılışımıza katılarak bizi onurlandırdı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Sahamızın eksiklikleri konusunda kendilerini bilgilendirdik ve kendileri de bize her türlü desteği vereceğini söyledi. Bundan son derece memnun olduk. Sezonu açmış bulunuyoruz ve Zonguldak futboluna ve Kilimli futboluna hayırlı olsun" şeklinde konuştu.