ürkiye Karate Federasyonu'nun faaliyet programında yer alan ve Ankara'nın ev sahipliğini yapacağı 4'üncü Geleneksel İllerarası Zafer Kupası, 24-25 Eylül tarihlerinde düzenlenecek. Tüm kategorilerde yapılacak müsabakalarda Kata ve Kumite dallarında da sporcular boy gösterecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkiliklerinde kapsamında yapılması planlanan ve gecikmeli olarak Eylül ayına ertelenen turnuvada, Zonguldak'tan Kuzey Karate Spor Kulübü adına 15 karateci yer alacak. Ankara'da yapılacak müsabakalara 15 sporcunun yanı sırsa Kuzey Karate Spor Kulübü Antrenörü Yüksel Yok takımının başında yer alacak. Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen karate salonunda turnuvaya hazırlanan sporcular, antrenör Yüksel Tok yönetiminde sıkı bir idman programından geçiyor.

4'üncüsü düzenlenecek Zafer Kupası'nda derece ile dönmek istediklerini belirten Kuzey Karate Spor Kulübü Antrenörü Yüksel Tok, Ağustos ayında düzenlenecek turnuva Ramazan ayının girmesi sebebiyle Eylül ayına ertelendi. Bu turnuva ile sporcularım sezonun ilk maçına çıkacaklar. Yaz boyunca da, yaz karate okulları ile altyapılara sporcu kazandırma adına girişimlerimiz oldu. Altyapılara verdiğimiz önem ile Türkiye'de karate dalında söz sahibi olmak istiyoruz. Sporcularıma güveniyorum. Ankara'dan yüzümüzün akıyla döneceğiz dedi

Turnuvaya katılacak sporcular şöyle:

1996 doğumlu Olgun Çakıroğlu (Kata-Kumite), 1995 doğumlu Can Baş (Kumite), 1996 doğumlu Mesut Yılmaz (Kata-Kumite), 1999 doğumlu Emre Topaloğlu (Kata-Kumite), 2000 doğumlu Mutlu Güven (Kata), 1996 İsmail Şenlik (Kata-Kumite), 1996 doğumlu Ufuk Bayraktar (Kumite), 1999 doğumlu Mert Erboy (Kumite), 2001 doğumlu Osman Binici (Kata-Kumite), büyük erkeklerde Berker Kılıçaslan, Egemen Kılıçaslan ve Çağrı Kılınç (Kumite) yarışacaklar. Turnuvada, 2 bayan sporcu 1999 doğumlu M.Kübra Binici ile 2001 doğumlu Zehra Kaya da (Kumite) mücadele edecek.