Alaplı Aşağı Dağ Köyü Geleneksel 32. Ramazan Bayramı Futbol Turnuvası adı altında düzenlenen şampiyona büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Yaklaşık 1000 kişinin izlediği müsabakaya, AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdo-ğan, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Jandar ma Komutanı Üsteğmen Levent İşcan, AKP İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtım ve Medya Başkanı İsmail Öztürk, AKP Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, Ereğli Devlet Hastanespor'un Başkanı Re cep Erdoğan, Alaplı Şoförler Odası Başkanı Kemal Çam, Alaplı Muhtarlar Odası Başkanı Rahmi Yapar, AKP ve Demokrat Parti İl Genel meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, daire müdürleri, Dağ Köyü, İsafaklı  ve çevre köy sakinleri katıldı. İlk golü bulan Durabeylispor ilk yarıyı 3-0 gibi büyük bir farkla kapadı. Bunun yanında ilk yarının ortalarında bir pozisyonun ardından iki takım oyuncuları arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından iki takımın taraftarı sahaya girince ortalık bir anda karıştı.
Jandarmanın devreye girmesinin ardından kavga büyümeden önlendi. Kavga sırasında protokol yetkililerin hepsi müsabakayı izlemek ten vazgeçerek Dağ Köyü'nden ayrıldı. Tansiyonun çok yüksek olduğu maçta Alaplı Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Levent İşcan, maç bitimine kadar müsabakayı izledi. İkinci yarının başlamasının ardından maçın 64. dakikasında, Durabeylili sporcunun oyun kuralları içinde yapmış olduğu normal bir faule, Dağ Köylü oyuncunun topu eline alarak, topu tekme ile rakibinin yüzüne atması sonunu Durabeyli futbolcu yaklaşık 5 dakika yerden kalkamadı. Zorunlu olarak oyuncu değiştirmeye gidildi. Maçın başınsan beri kartlar göstermekten aciz hakem kırmızı kart gösterilmesi gereken bu pozisyonu da es geçti. Adeta maçı katletti. Hakemin bu ve benzeri olaylara seyirci kalması Durabeyli sporcularının direncini tamemen kırdı. Bu dakikalardan sonra gelen Dağ Köyü'nün üst üste golleri skoru 4-3'e getirdi. Hakemin normal süresi tamamlanan maçı hiçbir gerekçe göstermeden tam 12 dakika fazla oynatması akıllara sığacak gibi değildi. Sonucu bitime 1 dakika kala Dağ Köyü'nün bulduğu golle skora denge geldi. Normal süresi  4-4 biten maçta, 15 dakikalık 2 uzatma oynandı. 120 dakikanın sonunca 3 gol daha bulan Dağ Köyüspor 7-4'lük neticeyle şampiyon oldu.  Kupayı alan Dağköyüspor'un futbolcuları ve taraftarı davul-zurna eşliğinde büyük bir sevinç yaşadı. Havai fişek gösterilerinde bulundu. Turnuva sonunda kazandığı koç'u da maçın güvenliğini sağlayan askerlere hediye ettiler.