* Kdz.Ereğli'de amatör takımların yöneticileri Fiziksel Engelliler Derneğinde bir araya gelerek hem amatör sporun son durumunu hem de gerçekleştirilecek ASKF kongresinde ne yapacaklarını konuştular.

* Toplantıdan, Kdz.Ereğli Spor Platformu kurulması yönünde ortak karar çıkarken spor kamuoyunun ASKF yönetiminde görmek istediği isimlerin başında Dr.Recep Erdoğan ve İsmail Şentürk geliyor.

Belediye kulüplerinin dev bütçeler oluşturması pek çok spor kulübünün kapanmasına neden olurken konu ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonunun talepleri İçişleri Bakanlığının da Avrupa Birliği kriterlerini değerlendirerek belediye takımlarının tasfiye edileceği, her belediyenin kendi bulunduğu bölgedeki amatör takımlara bu katkıyı sağlayacağı bu sürecin de önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtiliyor.

Yıllardır Kdz.Ereğli'de sağlanamayan amatör spor kulüplerinin birliği Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu seçimleri öncesi nihayet sağlanabildi. Özellikle belediye takımların oluşturduğu dev bütçeler diğer kulüpleri kapanma noktasına götürürken Kdz.Ereğli'de de kulüp sayısı daha önceki yıllara oranla neredeyse yarı yarıya düştü.

ORTAK HAREKET ETME KARARI

Kdz.Ereğli'de çalışmaları ile spor kamuoyunun alkışladığı isimlerin başında gelen Kdz.Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Başkanı Recep Erdoğan 14 kulüp yöneticisinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı ile ilgili açıklamada bulundu. Kdz.Ereğli Fiziksel Engelliler Derneğinde gerçekleştirilen toplantıda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunun seçimlerinde Kdz.Ereğli'deki takımlar olarak ortak hareket etme kararı aldıkları belirtildi.

BİLGİYİ ERDOĞAN VERDİ

Erdoğan tarafından gönderilen yazılı açıklama şu şekilde: Fiziksel Engelliler Derneğinde yapılan toplantıya kulüp başkanı ve yöneticisi olan 14 kişi katıldı. Toplantıda Kdz.Ereğli'de amatör futbolun sorunları konuşuldu. Bu sorunların aşılması konusunda görüşler belirtildi. Katılımcılar  toplantıların  Ereğli için önemini vurguladılar. Ereğli'de futbol adına bir şeylerin yapılması gerektiği görüşleri ortaya konuldu. Önümüzdeki ay yapılacak olan Zonguldak ASKF (Amatör Spor Kulüpler Federasyonu) seçimli olağan kongresi için Ereğli amatör spor kulüpleri olarak ortak hareket etme konusu ele alındı. Ereğli'yi ASKF' de temsil etmek için yönetimde yer almak isteyenlerin belirlenmesi için görüşler ortaya konuldu. Katılımcılar arasında bu toplantıya katılanlara bir isim vermek gerektiği şeklinde görüş belirtildi ve "Ereğli Spor Platformu" olarak adlandırıldı.     28 Mayıs 2010 Cuma günü saat 17 de; Fiziksel Engelliler Derneğinde toplanılması; toplantıya katılamayan kulüplere de bilgi verilmesi kararlaştırıldı.

KATILAN İSİMLER

Toplantıya şu isimler katıldılar: Ömer Günönü (Erdemirspor), İsmail Şentürk (Karadenizspor), Recep Erdoğan (Devlet Hastanesispor), Reşat Pala (Akınspor), Hüseyin Özmen (Neyren Gökçelerspor), Fikri Çelik (Ormanlı Belediyespor), Adem Kayacan (Güneşli Belediyespor), İsmet Uzun (Karadenizspor), Erhan Genç (Yenimahallespor), Arif Erol (Yenimahallespor), Zeki Erkez (Akınspor), Ahmet Yener (Devlet Hastanesispor), Nejat Bakan (Ereğli Belediyespor), Sabahattin Tokgöz (Kandilli)

ERDOĞAN-ŞENTÜRK KOLKOLA

Başarılı çalışmaları ile alkış toplayan özellikle alt yapı konusunda gösterdiği hassasiyetten ötürü pek çok kulübün de teşekkür ettiği Recep Erdoğan ile Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı, Karadenizspor Başkanı İsmail Şentürk'ün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonunda Kdz.Ereğli'yi temsilen katılması spor kamuoyunun istediği isimler. Bilindiği gibi spor kamuoyu az konuşup az iş yapan, çevresi tarafından sevilen, taşıdığı sorumluluğu yerine getirebilen isimlerin Kdz.Ereğli'ye temsil etmesi isteniyor.

KILIÇARSLAN GÖREVİNDEN ALINMIŞTI

Geçtiğimiz dönemlerde Gümelispor'un Başkanlığını yapan Ali Rıza Kılıçarslan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevini sürdürürken yönetim kurulu toplantılarına katılmadığı gerekçesi ile yönetim kurulu kararı gereği bu görevinden alınmıştı. Kılıçarslan'ın Gümelispor Kulüp Başkanlığını sürdürürken gerek hakem atamalarında gerek tertip komitesi kararlarında Gümelispor'a yönelik taleplerde bulunduğu iddia edilmiş buna da pek çok kulüp yöneticisi ve ASKF yöneticileri tepki göstermişti, yine Erdemirspor'un Süper Amatör lige alınması ile ilgili yaşanan süreçte kamuoyunda fazlaca dedikodular yeralmıştı.

BELEDİYELER SPORDAN ÇEKİLİYOR
İçişleri Bakanlığının Avrupa Birliği kuralları çerçevesinde özellikle belediyeler bünyesinde yeralan takımları tasfiye ederek bölgesindeki amatör spor kulüplerine bu desteği sağlaması yönünde bir çalışma içerisinde olduğu, Türkiye Futbol Federasyonu Yöneticilerinin bu konuda da olumlu girişimleri bulunduğu öğrenildi. Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener, belediye kulüplerinin ciddi bütçeler oluşturduğunu bu bütçelere karşı diğer kulüplerin kapanma noktalarına geldiğini, Avrupa'da belediyelerin sporun içerisinde yeralmadığı bölgesindeki spor kulüplerini desteklediğini belirtmişti. Gelinen noktada belediye kulüplerinin önümüzdeki 2-3 yıllık süre içerisinde kapanabileceği belirtiliyor.