** Turkcell Süper Lig'in şampiyonu Bursaspor'un Teknik Patronu Ertuğrul Sağlam, futbol yaşamına başladığı Kdz.Ereğli'de sevenleriyle buluştu. Sağlam, ağabeyi Hasan Hüseyin Sağlam'ın işlettiği kafeteryaya baba Yılmaz anne Fatma ve kardeşi Atilla Sağlam ile birlikte geldi.

Ertuğrul Sağlam, Kdz.Ereğli'de önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine ve birçok oyuncusuna transfer teklifi geldiğini dile getiren Sağlam, "Bana teklifler geldi. Ancak tavrım belli. Önümüzdeki sene de Bursaspor'un başındayım. Bizden de futbolcu almak o kadar olmayacak" dedi.  Ağabeyinin kafeteryasında sevenlerinin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sağlam, kendisini karşılaşamaya gelen herkesle tek tek tokalaştı. Özellikle çocuklarla ilgilenen Sağlam, 'Seninle Gurur Duyuyoruz' pankartının önünde hayranlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Araçtan iner inmez sevenlerinin çemberi içinde kalan Sağlam, daha sonra basın mensuplarının karşısına geçti.
"YAŞANAN ŞAMPİYONLUKTAN
GURUR DUYUYORUM"
Yanına annesi Fatma Sağlam'ı alan Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk yolunda yaşadıkları heyecanı anlattı. Trabzonspor'dan sonra bir Anadolu takımını şampiyon yapmanın gururunu yaşadığını söyleyen Sağlam, "Bursaspor çok büyük bir camia. 47 yıldır böyle büyük bir mutluluğu beklediler. Sonunda da herkesin içine sindirdiği, herkesin çok rahatlıkla kabul ettiği ve ülkemizin büyük çoğunluğunun desteklediği bir şampiyonluğu hak ederek elde etmiş olduk. Bu şampiyonluk bizim için çok önemli bir başarıdır. Aynı zamanda önümüzdeki sezon ülkemizi Şampiyonlar liginde temsil edecek olmanın da sorumluluğu üzerimize yüklendi. Bu doğrultuda da çok iyi bir takım oluşturmak zorundayız" dedi.
Ertuğrul sağlam, ellerindeki yıldız oyuncuları muhafaza etmek zorunda olduklarını belirterek, "Takıma direkt katkı yapacak oyuncuları kazandırmamız gerekecek. Bu doğrultuda da transfer çalışmalarımız devam ediyor. Kimsenin şüphesi olmasın ki önümüzdeki sezon Bursaspor, geçen sezondan daha iyi bir performans sergileyecek ve ülkemizi Şampiyonlar liginde başarı ile temsil edecektir. Hiçbir oyuncumuzu bırakmıyoruz. Oyuncularımızı da bırakmazken de kadromuza önemli isimleri alarak Türkiye liginde nasıl beklenenin üzerinde bir performans sergilediysek, şampiyonlar liginde de aynı başarıyı yakalayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.
"YAŞLI, GENÇ ANTRENÖR
AYRIMI YAPMAK İSTEMİYORUM"
Ertuğrul Sağlam, Türkiye'deki yaşlı, genç antrenör tartışmalarına katılmadığını kaydetti. Destek verildiğinde ve güvenildiğinde başarılı olunacağını savunan Sağlam, şunları söyledi: "Bana göre antrenörün iyisi vardır, kötüsü vardır. Dolayısıyla tabii ki yaşı ilerlemiş her antrenöre saygımız sonsuzdur. Ama özellikle son birkaç yıldır, ülkemizde geçtiğimiz sezon Sivasspor'un, bu sezon Bursaspor'un ortaya koyduğu mücadele ve ortaya koyduğu başarı, bu ülkede inanıldığı zaman, güvenildiği zaman, destek verildiği zaman genç Türk antrenörlerin de başarılı olabileceğinin göstergesidir." Bundan sonraki dönemde kulüp başkanlarının yerli teknik direktörlere güvenmesini beklediğini aktaran Sağlam, "İnanıyorum ki yöneticilerimiz yerli antrenörlere, özellikle genç jenerasyona sonuna kadar inanacaktır, güvenecektir. Ve onların da arkasında duracaktır. Bu açıdan değerlendirdiğimiz zaman bizim ürettiğimiz bu başarı, Türk antrenörlüğünün de bir şekilde önünü açmış olacaktır. Bursaspor'un, Sivasspor'un yaşadığı dik düşüşü de yaşayacağını düşünmüyorum. Ama her şeyden önce Sivasspor'un elde ettiği başarıya saygı göstermek gerekir" şeklinde konuştu.
"TEKLİF VAR AMA BEN VE
OYUNCULARIM BİR YERE GİTMİYORUZ"
Bursaspor'un aldığı başarı sonrasında kendisine ve birçok oyuncuya teklif geldiğini anlatan Sağlam, hiç bir yere gitmediklerini, tekliflere gerekli yanıtı verdiklerini beyan etti. Sağlam, "Tavrımızı çok açık ve net olarak ortaya koydum. Önümüzdeki sezon Bursaspor'daki görevime devam edeceğim. Elbette şampiyon olan takımın oyuncularına teklif gelmesi kadar doğal bir şey olamaz. Bugün bizim 4 oyuncumuz A milli takım kadrosunda. Dolayısıyla şampiyon bir takımdan oyuncu almanın ne kadar zor olduğunu da herkesin düşünmesi lazım. Her futbolcunun hayali şampiyonlar liginde oynamak, mücadele etmektir. Bu nedenle de bizim oyuncularımızın takımdan ayrılmayı düşüneceklerini zannetmiyorum. Artı olarak dışarıdan da birçok oyuncunun şampiyonlar liginde Bursaspor'un formasını giymek istediğini de biliyorum. Bu nedenle bizim takımımızdan oyuncu almanın çok da kolay olmayacağını söylemek istiyorum" sözlerini sarf etti.
Ertuğrul Sağlam, önümüzdeki hafta bir iki isimi kadrolarına katabileceklerini, çok kaliteli 4 ya da 5 futbolcuyu kadrolarına ilave edeceklerini, Bursaspor'un Türkiye'yi şampiyonlar liginde layıkıyla temsil edeceğini vurguladı.
'FANATİK ÇEŞME' YEŞİL
BEYAZ RENKLERE BOYANDI
Ormanlı, Şamlar köyünde her sene şampiyon takımın renklerine boyanan Fanatik çeşmesi, bu sene şampiyon Bursaspor'un renklerine boyandı. Geçen sene Beşiktaş'ın şampiyon olması üzerine siyah beyaza boyanan çeşmenin yeşil beyaza boyanması ile ilgili olarak da Ertuğrul Sağlam, "Bu sene çeşmeyi boyarken fazla zorlanmamışsınızdır. Siyahı yeşil yapınca işlem çözülmüştür" diyerek espri yaptı. Basın mensuplarının sorularını yanıtladıktan sonra sevenleri Ertuğrul Sağlam ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı Ereğlili vatandaşlar da Bursaspor formasını imzalattırdı. Sağlam için gecenin finalinde ise havai fişekler atıldı.