Zonguldak'ta gerçekleşen Türkiye Masa Tenisi 1. Lig'e yükselme maçında Mardin Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (MARGENÇ) Masa Tenisi Takımı'nın 10 yaşındaki sporcusu Senem Salavran, Pendik Belediyespor Masa Tenisi Takımı oyuncusu ve kendisinden 30 yaş büyük Emel Gönüllü'ye 3-0 yenilmesine rağmen azmi ve inancıyla beğeni aldı.

Zonguldak Merkez Spor Salonu'nda 1 Nisan'da başlayan yükselme maçlarının son gününde Pendik Belediyespor'dan Emel Gönüllü ile MARGENÇ'in oyuncusu Senem Salavran arasındaki karşılaşma ilgiyle izlendi.


Kendisinden 30 yaş büyük rakibine karşı kazanmak için mücadele ettiği sırada salonun elektrikleri kesilmesine rağmen Senem Salavran, ısınmak amacıyla rakibiyle tenis oynamayı sürdürdü.

Bir süre sonra elektriklerin gelmesiyle kaldığı yerden devam edilen müsabakayı Emel Gönüllü, 3-0 kazandı.

Emel Gönüllü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 10 yaşındaki Senem Salavran ile oynamanın zor olduğunu söyledi.

Kendisinden küçük rakibi karşısında konsantre olamadığını ifade eden Gönüllü, şöyle konuştu:


"Bir de herkes rakibi tutuyor. Bizim de ligde maçları almamız, bir anlamda ciddi olmamız gerekiyor. Rakibin de kaybedeceği hiçbir şeyi olmadığı için daha hırslı oluyor. Bizim için bu tür maçlar daha zor. Hatta hakem 'Ben tarafım.' dedi. Ben de 'tarafım' dedim ama yapacak bir şey yok. Maçı 3-0 kazandık. Bizim için her maç önemli. Bu tür karşılaşmalar, rakip için de çok önemli bir tecrübe. Bu tecrübeyi bir antrenmanla kazanamazsınız, bu tür maçlarda daha büyük tecrübeler kazanılıyor. Biz de o yaşlardan itibaren oynuyoruz. Bu sporu hala daha bırakmadık. Ben 9 yaşından beri oynuyorum ve şu anda 40 yaşındayım. Onun yaşının 3 katıdır oynuyorum."

Senem Salavran da yaklaşık 1 yıldır masa tenisi oynadığını vurgulayarak, "Kendimden yaşça büyük rakiplerle oynamak çok güzel bir duygu. Onlardan tecrübe kazanıyorum. Rakibime kolay pes olmadım. Hedefim milli sporcu olmak." dedi.