Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta zirve mücadelesi veren temsilcimiz Kilimli Belediyespor, Ankara Akyurt Belediyespor karşılaşması hazırlıklarını sürdürüyor. İdman öncesinde futbolcularıyla birlikte toplantı yapan tecrübeli teknik adam Raşit Çalık, futbolcularının adeta beynini yıkadı.
Ligin ikinci devresinde oynadığı 4 karşılaşmadan 7 puan alarak puanını 29’a yükseltip 3’üncü sıraya yerleşen Kilimli Belediyespor’da hedef galibiyet. Ankara Akyurt Belediyespor maçını kazanarak liderlik koltuğuna oturmak isteyen Kilimli Belediyespor, geçtiğimiz hafta bir puan alırken, Bartınspor’u da liderlik koltuğundan etmişti.
Kilimli Belediyespor Antrenörü Raşit Çalık, Bartınspor maçında pozisyonları değerlendiremediklerini ve bir puan aldıklarını belirtirken, Akyurt Belediyespor maçı içinde, “Galip gelirsek lider olmayı hedefliyoruz. İnşallah ligin üst sıralarında mutlu sona ulaşmak için 7 hafta kaldı” şeklinde konuştu.
Çalık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Öncelikle Bartın’a kazanmak için gitmiştik, olmadı ve bir puan aldık. Sonuçta deplasmanda alınan puan puandır. Yenemesen, yenilmeyeceksin. Onu gerçekleştirdik, o anlamda zararımız yok. Bu hafta, karlı bir hafta oldu bizim için. Ama kazanmamız gereken bir haftaydı. Şu anda önümüzde Akyurt Belediyespor maçı var. Akyurt 26 puanda, biz ise 29 puandayız. Yenilmemiz halinde rakibiniz bizi yakalıyor, ama galip geldiğimiz takdirde ise rakibimizi olayın dışına itiyoruz. Yarışa sonuna kadar devam edeceğiz. Rakiplerimizden Zonguldakspor-Sincan Belediyespor ile Bartınspor-Eskişehirspor maçı var. Bu hafta bizim için karlı bir hafta olacağını düşünüyoruz. Galip gelirsek, lider olmayı hedefliyoruz. İnşallah ligin üst sıralarında mutlu sona ulaşmak için 7 hafta kaldı. 7 maça da talibiz, sonucu bilemeyiz, ama 7 maçı kazanabilecek gücümüz var. İnşallah onu yapacağız. Kilimli halkı merak etmesin, bize inanıyorlar, güveniyorlar, seviyorlar. Biz de onlara güveniyoruz, seviyoruz. Onları mutlu etmek ve layık olmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam ediyoruz.”