Ziraat Türkiye Kupası 2'nci tur müsabakaları kuraları Olimpiyatevi'nde çekildi. 1'inci turda Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Bartınspor'u 3-0 yenen temsilcimiz Kilimli Belediyespor, 2'nci turda Bandırmaspor ile eşleşti. Kura çekilişi öncesinde konuşan Türkiye Futbol Federasyonu 1'inci Başkan Vekili Ufuk Özerten, "Türkiye'yi kucaklayan bir banka olan Ziraat Bankası'nın Türkiye Kupası'na sponsor olmasından dolayı teşekkür ediyorum. Yine 1. Tur müsabakalarının tamamını İddaa programına alan Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.Futbolun; sevgi, barış ve kardeşlik kaynağı olmasını istediklerini ifade eden Özerten, "Şehitlerimizin arkasından, her hafta maçlarda saygı duruşunda bulunulması kararı vermekten dolayı çok üzülüyoruz.
Bu ülkenin insanları olarak, hep birlikte omuz omuza mücadele verdik, bundan sonra da vermeye devam edeceğiz. İnşallah bir an önce bu acılar da sona erer. Çünkü bizim insanımız her şeyin en iyisini hak ediyor" diye konuştu.
2'nci tur kura çekilişine 108 takımın katılacağını kaydeden Özerten, karşılaşmaların 25, 26, 27 Eylül tarihlerinde; 3'üncü tur müsabakalarının ise 31 Ekim'de oynanacağını belirtti.
Özerten'in konuşmasının ardından Ziraat Türkiye Kupası 2'nci tur müsabakaları kuralarının çekilişine geçildi.
Kura çekilişine; 1'inci tur müsabakaları sonucunda tur atlayan 43 takımın yanı sıra Spor Toto Süper Lig'den 13, PTT 1'inci Lig'den 18 ve Spor Toto 2'nci Lig'de mücadele eden 34 takım katıldı.