Karadeniz Ereğli'deki Galatasaray Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemine tepki gösterdi, alınan galibiyeti ve 3 puanı kabul etmediklerini açıkladı.

 

Trabzonspor Kulüp Başkanı Muharrem Usta'nın açıklamalarına destek veren Kdz. Ereğli Galatasaray Taraftarlar Derneği Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamasında, Türk futbolunun Galatasaray-Trabzonspor maçında hakem hatalarının futbol, mücadele ve seyir keyfinin önüne geçtiğini belirtti. "Aldığımız galibiyeti ve 3 puanı kabul etmiyoruz" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:

 

"SELÇUK İNAN'A LAFIMIZ VAR..."

"Biz futbolun seyir ve taraftar olan tarafıyız ve bu zevkimizden bizi mahrum etmek isteyenler kirli ellerini artık futboldan çeksinler. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın açıklamalarını takdirle karşılıyoruz ve tüm taraftarın bu açıklamaların altına imza atacağından şüphemiz yoktur. Buradan Galatasaray taraftarı olarak Selçuk İnan'a bir lafımız var keşke giydiğin formanın ve kaptanlığın ağırlığını kaldırarak penaltıyı dışarı vurarak bizi gururlandırabilseydin. Ama sen maalesef ki bu erdemi gösteremedin. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın açıklamaları ışığında yapacağımız açıklamanın aynı düşünce temelinde olduğu kanısına vardık. Başkan maç öncesinde kulübümüz başkanı ve yöneticileri dostluk yemeği yediklerini ve görüşmelerinde şampiyonluk hedefinden uzak olan hatta hedefleri olmayan iki takımın maçında dostluk ve futbolun ön planda olması dilekleri ile maçı seyretmeye başladıklarından bahsetti. Bizde buradan diyoruz ki, güzel ülkemizin geçtiği bu zorlu süreçte insanların kafasını karıştırmak ve gündemi değiştirmek isteyen, hergün kahrolduğumuz şehit ve şerefsizce yapılan eylemler dolayısıyla, ülkemizde insanların en çok ilgisini çekebilecek olan gündem değiştirmek için en güzel yolun futbolun içine siyasetin karıştırılmak istendiği düşüncesindeyiz.

 

"KİRLİ ELLERİNİ ÇEKSİNLER"

Türk hakemleri size bir tavsiyemiz, kimsenin adamı olmadan, onurunuz ve gururunuz var ise, hür iradenizle karar verebileceğinizi düşünüyorsanız hakemliğe devam edin. Bunlar size zor geliyor ise hemen hakemliği bırakın, en azından sivil hayatta onurlu bir yaşam mücadelesi verebilirsiniz. Hangi takımın taraftarı olursak olalım gün birlik günüdür, futbol seyir zevkimizin elimizden alınmasına karşı gelmek için birliktelik zamanı. Bu işin sorumluları Artık kirli ellerini Türk futbolundan çeksinler diyoruz"

 

(Haber Merkezi)