Karadeniz Ereğli Belediye Spor Kulübü Basın Sözcüsü Altan Akçakese, Türkiye Genç ve Yıldız Kızlar Futbol liglerinde çeyrek final karşılaşmalarına hazırlanan altyapı takımlarının antrenman günlüğü hakkında bilgilendirme yaptı.
Üst üste iki gün antrenmanlarını sürdüren takımlar çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Akçakese açıklamasında, “Türkiye Genç ve Yıldız Kızlar Futbol Liglerinde çeyrek final karşılaşmaları hazırlıklarını sürdüren altyapı takımlarımız, haftanın ilk antrenmanını Kışla Tesislerimizde gerçekleştirdi. Saat 09.45’te başlayan antrenman, Teknik Direktörümüz Ömer Faruk Varlık’ın nezaretinde yapıldı. Antrenmana genç ve yıldız futbol takımlarımızda forma giyen futbolcularımız katılırken, U-19 Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası Eleme Grubu maçları hazırlıkları kapsamında 2 ve 4 Eylül tarihlerinde Yunanistan ile oynanan maçlarda forma giyen başarılı futbolcumuz Berna Yeniçeri de arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Isınma hareketleri ve sürate dayalı çalışmaların yapılmasıyla başlayan antrenmanda Ömer Faruk Varlık futbolcularımıza uzun süre taktik çalışması yaptırdı. Uzun ve dar alanlarda paslaşma ve hızlı atak geliştirme kombinasyonlarının denendiği antrenmanın son bölümünde de futbolcularımız çift kale maç yaptı.
Bu arada genç ve yıldız kızlarımız haftanın ikinci antrenmanını da yine Kışla Tesislerimizde gerçekleştirecek. Antrenman saat 09.00’da başlayacak. Antrenman sonrasında saat 10.30’da da Genç ve Yıldız Kızlar Futbol Takımlarımızın oluşturacağı futbol takımı karması ile basketbol altyapı takımlarımızda forma giyen basketbolcularımız bir antrenman maçı oynayacaklar. 
Bu arada Yunanistan dönüşünün hemen ertesinde takımla antrenmanlarına ve bireysel çalışmalarına başlayan Berna Yeniçeri, zorlu eleme grubu maçları öncesi Yunanistan karşılaşmalarında elde edilen galibiyetlerin kendileri için iyi bir moral kaynağı olduğunu söyledi. Başarılı futbolcumuz, Milli Takım’ın çeşitli kademelerinde forma giyen bir futbolcu olarak ilk kez Milli Takım’da gol attığını ve bunun da kendisine ayrı bir mutluluk kattığını ifade ederken, her iki maçta da kendisiyle birlikte forma giyen takım arkadaşları Ebru Topçu ve Büşra Eda Acar’ın da ortaya koydukları başarılı performanslarla elde edilen galibiyetlerde büyük rol oynadıklarını belirtti. Yeniçeri; “Küçük yaşlardan itibaren Karadeniz Ereğli Belediyespor çatısı altında futbol oynuyor ve kulübümüzün bize sağladığı büyük olanaklar sayesinde de Milli Takım formasını giyiyoruz. Bu bizim için çok büyük bir mutluluk. 
Bize bu imkanı veren başta Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve yönetim kurulumuz ile değerli antrenörlerimize ne kadar teşekkür etsek az. Milli Takım’da bizler başarılı oluyorsak bu başarının bence asıl sahibi onlardır” dedi.”