Alaplı'da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokolle "Yaz Kur'an Kurslarında Spor" Projesi kapsamında düzenlenmiş olan veleybol turnuvası sona erdi.
Alaplı Kapalı spor salonunda 10 gün süren turnuva sonucunda kızlarda 1. Mollabey yaz kuran kursu, 2. Merkez Yaz Kuran Kursu, 3.Ulu cami yaz kuran kursu oldu. Erkeklerde ise, 1.Tepeköy Yaz Kuran Kursu, 2.690 Evler Yaz Kuran Kursu, 3 ise Merkez Yaz Kuran Kursu oldu.
Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaz Kur'an kurslarına başlayan çocuklar dini eğitim alırken bunun yanında spor aktivitelerine katılıyor dedi. Çocukların motivasyonu açısından sosyal faaliyetler çok büyük önem arz ettiğini ifade eden Baş, şunları söyledi; Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur'an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir protokol imzaladı. İlçe müftülüğü olarak voleybol turnuvası düzenledik. Turnuva öğrencilerimiz açısında eğlenceli ve çok faydalı geçtiğine inanıyorum.