Bölgesel Amatör Lig’de daha önce 2 olarak açıklanan 30 yaş üstü kontenjan sayısı 4’e çıkarıldı. Ekim ayında başlayacak olan ligde, gruplar ve fikstür çekimi 27 Temmuz’da belirlenecek.

 

Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı aynı zamanda Amatör Kurul Üyesi Tahir Buyurucu, yeni kurulan Deplasmanlı Kriterli Bölgesel Amatör Lig’in statüsünde birkaç değişikliğe gidildiğini söyledi.

Tahir Buyurucu, 160 takımın mücadele edeceği ligde, daha önce 2 olarak açıklanan 30 yaş üstü kontenjan sayısının 4’e çıkarıldığını, böylelikle 30 yaş üzerindeki futbolcuların erken emeklilikten kurtarıldığını ifade etti. Yaş kontenjanının yanı sıra bazı kararların alındığını kaydeden Tahir Buyurucu, Bölgesel Amatör Lig’in Ekim ayında başlayacağını, grupların ve fikstür çekimini de 27 Temmuz’da gerçekleşeceğini vurguladı.

 

“Amatöre desteğimiz sürecek”

 

Öte yandan, Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, Federasyon’un amatör spora desteğinin süreceğini söyledi.

Mahmut Özgener, konuşmasında, ”Amatör futbola planlananın üstünde bir harcama yaptık. 2 sezon önce amatör futbola ayrılan pay 15,5 milyon lira iken, bu rakam 2009-2010'da 21,5 milyon liraya yükselmiştir. Yeni bütçede de bu rakamı 25,5 milyon liraya çıkarmış bulunuyoruz.Amatör futbola olan desteklerimiz bununla sınırlı kalmamakta. Yeni sezonda başlayacak Bölgesel Amatör Lig de, gelecek için çok önemli bir adım teşkil ediyor. 81 ilimizden 160 takımın katılımı ile gerçekleşecek Bölgesel Amatör Lig yepyeni bir heyecan getirecek. Bölgesel, kriterli ve deplasmanlı en üst amatör lig haline dönüştürülen ve 5 milyon lira bütçesi olan Bölgesel Amatör Lig'de her ilin belli bir kontenjan dahilinde tespit edilmesine imkan sağlandı. Bu lig ve organizasyonların en önemli amacı; ülkemizin her bölgesinde daha fazla kişinin futbola katılmasını sağlamak. 2 yıl önce 200 binlerde devraldığımız lisanslı futbolcu sayısını yüzde 100 artışla 465 bine çıkarmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.