Zonguldak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tenis İl Temsilciliği'nin ortaklaşa düzenlediği Zonguldak Tenis İl Birinciliği, Tenis Deniz İhtisas Kulübü kortlarında geçtiğimiz Cumartesi günü başladı. Tenis İl Temsilciliği faaliyet programında yer alan turnuva, 26 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek.

11 kategoride toplam 83 sporcunun katılımıyla başlayan turnuvada; 8-9 yaş kız-erkek, 12 yaş kızlar, 14 yaş erkekler, büyükler bay-bayan,  35+veteranlar bay-bayan, 45+veteran erkekler ve veteran çift erkelerde yarışmacılar 6 gün sürecek şampiyonada kıyasıya bir mücadelenin içinde yer alacaklar.

Başhakemliğini Deniz Uncu, yardımcı hakemliklerini de Billur Çelik, Mustafa Atalı ve Ufuk Sayın'ın üstlendiği yarışmalarda dereceye giren 1'inci ve 2'ncilere çeşitli ödüller verilecek.

Tenis Deniz İhtisas Kulübü kortlarında devem eden yarışmalar hakkında bilgi veren Başhakem Deniz Uncu, ilk maçların Cumartesi günü oynandığını, Pazar günü ise yoğun bir şekilde devam ettiğini, turnuvanın Cuma günü ödül töreni ile sona ereceğini açıkladı.

Tenis İl Temsilcisi Zafer Kalafat ise, şunları söyledi;

Tenis İl Temsilciliği 2011 yılı faaliyet programında yer alan bu yılki 2'nci turnuvayı yapıyoruz. Merkez ve ilçelerden gelen sporcularla yoğun bir katılım söz konusu. Özellikle Ereğli'den oldukça iyi bir katılım var. Tenisimizin geleceği olan 8-9 yaş aralıklarında bulunan minik sporcular bizlere seyir zevki yüksek maçlar izlettiriyorlar. Buradan da şunu anlıyoruz ki, teniste geleceğimiz olan minikler maçlardaki performanslarıyla çok iyi iler yapacaklarının sinyallerini veriyorlar. Katımların yoğun olmasında sporcuların ailelerine teşekkür ediyorum. Hakem ve antrenörlerde ayrıca bir parantez açıp onlara da çok teşekkür ediyorum.