İlçeye bağlı Çayırlı köyündeki ilkokulda, küçük yaşta erkek arkadaşlarıyla futbol oynadığı sırada beden eğitimi öğretmeninin fark etmesiyle kendisini geliştiren Ece, Karadeniz Ereğli Belediyespor'un altyapısına seçildi.  İlk ve ortaokul yıllarında ilçede profesyonel futbolculuğu sürdüren Ece, ailesi ve öğretmenlerinin de desteğiyle A Milli Kadın Futbol Takımı'na kadar yükseldi.

 

"SEN YETENEKLİ OYUNCUSUN"

Ece Türkoğlu, yaptığı açıklamada, ilkokulda teneffüste futbol oynadığı sırada öğretmeninin "Sen yetenekli oyuncusun." sözleriyle  profesyonellik yolunda bir adım attığını ve Karadeniz Ereğli Belediyespor'un altyapısına seçildiğini söyledi.

 



"HEM EĞİTİM HEM FUTBOL"

Milli takımın 15 yaş altı seçmelerine katıldığı dönemde Ereğli Fen Lisesini de kazandığını anlatan Ece, "Hayatımda bambaşka bir dönem başladı. 15 yaş altının ardından 18 yaş altı milli takımında da maçlara çıktım. Okuduğum okul gerçekten de zor. Herkes bana, 'Hem milli takım hem kamplar hem okulu nasıl başarabiliyorsun?' demeye başladı. Bir yandan eğitimime devam ederken diğer taraftan çok sevdiğim futbolu bırakmadım. İkisini de aynı başarıyla sürdürürken A Milli Takım'a seçildim." diye konuştu. 

 





İLK MİLLİ MAÇINDA GOL ATTI

A Milli Takım'daki ilk milli maçına 2017 Avrupa Şampiyonası elemelerinde çıktığını ve Macaristan'ı 2-1 yendikleri karşılaşmada unutamadığı ilk golü attığını kaydeden Ece, şöyle devam etti: "İlk maçıma çıkmıştım. Antrenörümüz Talat hoca beni çağırarak, 'Seni oynatacağım.' dedi. O gece sabaha kadar heyecandan uyuyamadım çünkü takımın en küçük yaştaki oyuncusu benim. Maça çıkarken de hocamın yüzünü kara çıkarmamak için dua ederek başladım. Maçın henüz 4'üncü dakikasında kaleye 30 metre mesafede topla buluştum, kalecinin ileride olduğunu gördüm. Hocam 'Vur' diye bağırdı, düzgün bir vuruşla topu 30 metreden filelerle buluşturdum. O gol Türkiye'de pek çok internet sitelerinde gösterildi. Sosyal hesaplarımdan bana çok sayıda tebrik mesajları geldi. 2-1 kazandığımız maçta ilk galibiyetimizi almıştık, çok güzel bir duygu."

 




"HERGÜN 2 SAAT ANTRENMAN"

Futbolu sevdiğini ve uzun yıllar oynamak istediğini ifade eden milli futbolcu, bir diğer önemli hedefinin de çocukluk hayali doktorluk mesleği olduğunu kaydetti. Futbolla birlikte derslerini de ihmal etmediğini dile getiren Ece, sözlerini şöyle tamamladı: "Tıp fakültesini kazanıp doktor olmayı hedefliyorum, futbolu da bırakmak istemiyorum. Her gün 2 saat antrenman yapıyorum. Fen Lisesinde eğitimim de oldukça yoğun. Futbol oynarken kafa dağıtıyorum, rahatlıyorum. Futbolumda da en iyi yere gelmek istiyorum. Şu an A Milli Takım'dayım ama yurt dışına gitmek, orada eğitimime de devam etmek istiyorum. Türkiye'ye döndüğümde hem doktorluk mesleğini yapmak, hem de futbolumu oynamak istiyorum. En büyük hayalim ise Avrupa ve dünya şampiyonalarına katılarak bu coşkuyu ülkemize yaşatmak." 

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)