- Öğrencilerden Türkoğlu:

- "Hem futbolda hem de derslerimizde şampiyonuz, hepimiz takdir belgesi aldık"

 

 

Okulun beden eğitimi öğretmeni Elmas Sinem Altuntaş, okulun erkek oyuncularından kurulan takım ile kız futbol takımının şampiyona hazırlandığını anlatarak, “Daha çok erkek öğrenciler ile maç yapmalarına özen gösterdim. Çünkü erkek öğrencilerden çok daha fazla şey var. Çalım olsun, şut olsun onlardan birşeyler kapacaklarını biliyorduk” dedi.

 

Kdz.Ereğli'de bağlı Çayırlı Köyü'nde futbol sahası ve spor salonu olmadığı için okul önündeki parke taşta antrenman yapan ortaokul öğrencileri, Türkiye Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda şampiyonluk elde etti.

İlçeye bağlı Çayırlı Köyü'ndeki Yüksel Balcı Ortaokulu yaklaşık 7 yıl önce okulda kurduğu kız futbol takımı ile 6 yıldır İl Şampiyonluğunu bu yıl da Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

 

"BÜYÜK BİR BAŞARI"

Spor Genel Müdürlüğü faaliyet programı doğrultusunda 25-29 Mayıs tarihleri arasında Kütahya'da yapılan 2015-2016 eğitim öğretim yılı 'Okullararası Yıldızlar Futbol Türkiye Birinciliği' finallerinde Denizli temsilcisini yenerek Türkiye Şampiyonu olan Çayırlı Yüksel Balcı Ortaokulu’nun Yıldız Kızlar Futbol Takımı büyük bir başarıya imza attı.

BAŞARIYI TAKDİRNAME İLE TAÇLANDIRDILAR

Okul Müdürü Atilla Bozkurt, yaptığı açıklamasında köy okulunun Türkiye Şampiyonu olmasından büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Takım oyuncularının tamamının da takdirname alarak spordaki başarılarını taçlandırdığını anlatan Bozkurt şu ifadelere yer verdi:

"Biz Çayırlı ortaokulu olarak yıllardır okulda sportif faaliyetlere özen gösteriyoruz. Bir emeğin çalışma sonucu. Bir başarı elde ettik. Toprak sahamız var ama çamur ve toz olduğu için kullanamadık. Orada çalışma fırsatı bulamadık. Okulumuzun önündeki 300 metre karelik kilitli parke üzerinde çalışmalarımızı yaptık. Yine zaman zaman hafta sonları çocukları yaklaşık 30 dakika yolculuğun ardından Ereğli ilçesindeki Beyçayırı Stadına götürdük. Türkiye Şampiyonasında ilk önce Ordu, Edirne ve ardından Kütahya'da Türkiye finallerine kaldık. Büyük bir başarı göstererek bir köy okulunun Türkiye Şampiyonu olabileceğini gösterdiler. Öğrencilerimiz bugün karnelerini de aldılar, hepsi takdirname. Sportif başarılarını derslerinde de göstermeleri bizleri ayrıca mutlu etti”

 

YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN ÇALIŞTILAR

Okulun beden eğitimi öğretmeni Elmas Sinem Altuntaş, yağmur ve çamur demeden okul önündeki zeminde antrenman yaptıklarını, çok çalışmanın ödülünü Türkiye Şampiyonu olarak aldıklarını anlattı. Takım oyuncularının derslerinde de büyük bir başarıya imza atarak takdirname aldığını belirten Altuntaş, “Oyuncularımız aynı zamanda okulumuzun dereceli öğrencileri. İçlerinde Fen Lisesi ve Anadolu Lisesi’ne gidecek olan öğrencilerimiz var. Sadece sportif başarı önemli değil, ders başarısı da önemlidir. İkisini birlikte yürüttüğümüz için zaten başarılı olduk ve şampiyon olduk. Türkiye Bayan Milli Takımı seçmeleri için okulumuzdan 5 öğrenci katılma şansı yakaladı” dedi.

"YEMEDİK, İÇMEDİK ÇALIŞTIK"

Eğitim ve öğretim döneminde okul önünde fırsat buldukça antrenman yaparak Türkiye Şampiyonasına hazırlandıklarını ifade eden Altuntaş şunları söyledi: “Kondisyon çalıştık, şut çalışması yaptık ve çift kale maçlarımıza ağırlık verdik. Daha çok erkek öğrenciler ile maç yapmalarına özen gösterdim. Çünkü erkek öğrencilerden çok daha fazla şey var. Çalım olsun, şut olsun onlardan birşeyler kapacaklarını biliyorduk. Yemedik içmedik çalıştık diyebilirim. Velilerimizin zaten bizlere desteği olmasa bu başarıyı yakalayamazdık. Köy okulundan çıkıp Türkiye Şampiyonu olmaları büyük bir başarı. Hedefimiz ise önümüzdeki yıl yeniden Türkiye Şampiyonu olmak ve Avrupa’da ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilme fırsatını yakalamak”

 

"ERKEKLERLE MAÇ OYNADIK"

Okul 8. Sınıf öğrencisi Selin Türkoğlu, futbol oynamaya 5’nci sınıfta başladığını anlatarak, “Çok çalıştık, çabaladık. Yağmur, çamur, kış demeden, kavurucu sıcağın altında çalıştık. Hiçbir engel bizim için bir sorun olmadı. Kendimizi geliştirdik, şutlarımız olsun, çalımlarımız olsun. Erkeklerle yap yapmamız bizleri geliştirdi. Erkekler kızlara nazaran daha hızlı koşuyorlar ve daha hareketliler. Onlar bizi çok geliştirdi. Onlar bizi çok geliştirdi. Beton zemin üzerinde çalıştık. Hem futbolda hem derslerimizde başarılıyız. Hepimiz takdir belgesi aldık. Hedefimiz Türkiye şampiyonluğuydu ve buna ulaştık sırada Avrupa var” dedi.

"UYUM İÇERİSİNDEYİZ"

Okulun 6 sınıf öğrencilerinden İrem Yılmaz, "Ailemize ve öğretmenlerimize gerçektende teşekkürü bir borç biliyorum. Bu yoğunluğumuzda derslerimizi de ihmal etmedik ve sınıfımızı takdirname ile geçtik. Arkadaşlarımız ile öğretmenlerimiz ile uyum içerisindeyiz", Özlem Karakuş da, "Sevinçliyiz, mutluyuz. Hem sınıfımızı takdirname ile geçtik hem de okulumuza bölgemize Türkiye Şampiyonluğu kupasını getirdik. Benim hedefim milli takım oyuncusu olmak" sözleri ile konuştular.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)