Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğü ile Zonguldak Lig Heyeti tarafından  Kozlu sahilinde “Okullararası Gençler Plaj Voleybolu Şenliği” düzenlendi.
İlçe ve merkez okullardan 18 kız, 4 erkek takımın mücadele ettiği şenliklere, toplam 50’ye yakın öğrenci katıldı. Müzik eşliğinde düzenlenen şenliklere katılan öğrenciler, eğlenceli vakit geçirerek, stres attı.
“AMAÇ; VOLEYBOL SPORUNU YAYGINLAŞTIRMAK”
Zonguldak’ta okullar bazında ilk defa böyle bir organizasyonun yapıldığına değinen İl Okul Voleybol Koordinatörü Erhan Şener, “Amacımız Zonguldak’ta voleybol sporunu sevdirmek ve yaygınlaştırmak. Düzenlediğimiz bu şenliklerle de öğrencilerin eğlenceli vakit geçirmelerinin yanında voleybolu sevmelerini sağlıyoruz. Burada bulunmamıza vesile olan Kozlu Belediyesi’ne ve Zonguldak Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” dedi.
“STANDARTLARA UYGUN BİR VOLEYBOL SAHASI İSTİYORUZ”
Şenliğe katılan Voleybol İl Temsilcisi Zekai Cangöz ise, voleybol sporunun yaygınlaşması için ilk önce tesisleşmenin önemine değinerek, “Kozlu sahilinde böyle bir organizasyonu yapmamıza yardımcı olduğu için Kozlu Belediye Başkanı Sayın Ali Bektaş’a teşekkür ediyorum. Voleybol sporunu yaygınlaştırmak için tesis çok önemli. Buradaki sahanın yanına standartlara uygun bir voleybol sahası daha yapılamasını istiyoruz. Bu amacımıza ulaşırsak, önümüzdeki senelerde profesyonel sporcuların katılacağı bir Türkiye şampiyonası ve üniversiteler arası plaj voleybolu müsabakaları düzenleyebiliriz” dedi.