Saat 10.30'da başlayan ve geniş bir kısmı sağanak yağış altında oynanan Akınspor-Kandilli Belediyespor karşılaşması, cumartesi günü oynanan Neyren Gökçelerspor-Eleşlerspor ve Gümelispor-Yenimahalle karşılaşmalarının ardından daha büyük bir önem kazanmıştı. Şampiyonluk yolundaki rakipler olan Gökçeler ve Yenimahalle'nin 3'er puanla kapattıkları haftada, Akınspor karşısına mutlak galibiyet için çıkan Kandilli Belediyespor, maçın ilk dakikalarından itibaren oyunu rakip sahaya yığmaya çalışırken, ilk beş dakikalık bölümde Akınspor'un geliştirmeye çalıştığı hızlı ataklarla rakip kalede pozisyon üretmek için çabaladığı gözlendi.
20.dakikada Olgun'un sol taraftan topu iyi getirip ceza sahası içine yaptığı ortada top Kandilli Belediyesporlu oyunuclularla buluşmayınca, bu ataktan da sonuç çıkmadı.
Akınspor'un ilk tehlikeli  atağı 24.dakikada gelişti. Maçın başarılı isimlerinden biri olan Veysel'in indirdiği topta Alper'in ceza sahası dışından vuruşu kaleci Tayfur'da kaldı.
29.dakikada kullanılan frikik öncesinde barajı bozan Kandilli Belediyesporlu Fikri sarı kart görürken, kullanılan frikikte yaklaşık kırk metreden kaleyi yoklayan Fuat'ın şutunda top auta çıktı.
Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı: 0-0
İkinci yarı Akınsporlu oyuncuların vuruşuyla başladı. Bu yarının henüz ilk dakikalarında ev sahibi Akınspor'un daha 52.dakikada kullanılan bu kornerde de maçın bir başka iyi ismi olan Muhammet'in altı pas içine yaptığı güzel ortada iyi bir zamanlamayla kafayı vuran Mustafa topu filelerle buluşturan golü attı: 0-1
66.dakikada Akınspor beraberlik golüne çok yaklaştı. Yaşanan pozisyonda Kandilli Belediyespor savunma elemanları Aytaç'a son vuruşu yapma şansı vermeyince pozisyondan sonuç çıkmadı. Ancak bu dakikada gerçekleştirilen atak, golün habercisi oldu. 76.dakikada Kandilli Belediyespor defansının arasına bırakılan topta, ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Veysel, şık bir vuruşla kaleci Tayfur'u çaresiz bıraktı ve Akınspor beraberliği sağladı: 1-1
80.dakikada Kandilli Belediyespor Selahattin'in kullandığı frikikte etkili olamazken, 81.dakikada Kadir'in uzaktan şutunda Murat'ın koruduğu kalede tehlike yaşanmadı.