Erdemirspor Kulüp 2. Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Erdemirspor’un yaklaşan genel kurulu öncesi Yusuf Zobar’ın Ereğli FM’de sunduğu programa katıldı. Kulübü kesinlikle kapattırmayacaklarını vurgulayan Odabaş, Erdemir Genel Müdür Vekili Fatih Tar’a da kulüp başkanlığına aday olması durumunda liste çıkarma önerisinde bulundu.

 

KULÜBÜN SAHİPLERİNİN KARŞISINDA KONUŞURUZ

Odabaş konuşmasında şunları söyledi: Genel kurul kararı alınmış bir yönetim var. Olağan bir genel kurulu bu. Burada delege arkadaşlarımız var, kulübün sahibi çalışanlarımızdır, bu kulübe aidat ödeyenlerdir. Ben tüm basın mensuplarını da gerçekleştireceğimiz genel kurula davet ediyorum,  Bazı konuşulacak konuların yeri basın önü değildir, bu kulübün sahiplerinin karşısında konuşuruz hesabı da onların karşısında veririz.

 

“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Türk Metal Sendikası kulübün kapatılmaması anlamında her türlü çalışmayı yapmıştır. Belki Türkiye’de ilktir toplu iş sözleşmesine kulübe aidat ödeme şartı konulmuştur. Konuyu başka yerlere çekmek gerekir. Biz buna müsaade etmeyeceğiz, şirket yönetimi tarafından bize yazılar yazıldı bu yazılar da kamuoyuna yansıdı. Biz kulübü ayakta tutmak adına üzerimize düşeni yapacağız. Erdemirspor 1965’de kurulmuştur ve bu zamana kadar da hizmet etmektedir. 350 tane lisanslı sporcumuz var, biz hizmet sunuyor, üzerimize düşeni sonuna kadar yapmaya çalışıyoruz.

 

“İLERLEYEN ZAMANLARDA AÇIKLAYACAĞIM”

Yine biz bu kulübün kapatılmaması anlamında üzerimize düşeni yapacağız. Deniliyor ki profesyonelden destek çekilip amatörleştiriliyor. Futbol sahalarını ben alacağım burada ben etkinlikler yapacağım spor okulu açacağım demeleri pek hoş değildir. Yaz okullarını açarız, futbol takımlarının alt yapısına gelir, teniste, yüzmede olur. Kulübün adını taşıyan bir kulübe bunu yapmak hoş değil. Niyet farklıdır bunu ilerleyen zamanlarda açıklayacağım. Gündemin nereye ne getireceğini bilmiyorum. Sessiz kaldığımıza eleştirenler bunu böyle bilmesin. Bizim üst yönetime neler söylediğimizi bilenler biliyor.

 

KULÜBE HACİZ ŞOKU!..

Erdemirspor Kulübüne gönderilen yazılardan birinin altında Fatih Tar’ın imzası var, Fatih Tar’ın Erdemirspor yönetimine verdiği Nezih Tunalıtosunoğlu imzası ile de ikinci yazı geldi. Hem yönetimde oluyor hem de boşaltın diye imza atıyor.  Gençlere çalışanlarımızın çocuklarına bir şeyler yapmak derdindeyiz. Bizim amacımız kulüpte yöneticilik yapmak değil. Üzücü bir olay daha söyleyeyim bu kulübe haciz gelmek üzere idi. SSK’ya 180 bin TL borç vardı bu borcu ödemek için taksitlendirdik ve ödemelerine başlayacağız. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Şimdiye kadar Ereğli’de Türk Metal Sendikası’nın duruşu vardır, biz zamanında geldiğinde konuşacağız. Bu Erdemir’in kimsenin özel bir mülkü değildir ülkeye, devlete mal olmuş bir kurumdur. Bu Erdemir’in sahibi çalışanlarımızdır. Fatih Tar yönetmek ister gelir genel kurula aday olur, gelsin aday olsun yönetimini belirlesin, karşılıklı listeler yarışır, başımızın üzerinde yerleri var.”