Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Başkanı Erdoğan, 11 sigortalı eleman çalıştıran, 120 sporcu bünyesinde barındıran, hastane çalışanları, hasta ve yakınlarına kar amacı gütmeden hizmet, maliyeye ödenen kira ve Ereğli'de sıralamaya girecek kadar devlete vergi ödemek dışında, her yıl ortalama 10-15 bin TL de hastaneye katkı sağladıklarını belirterek bu faaliyetlerin gelir kaynağı olan kulübün kantin kafeterya işletmeciliğinin ellerinden alınmaya çalışıldığını belirterek çağrıda bulundu.

Zonguldak Süper Amatör Futbol Ligi takımlarından Ereğli Devlet Hastanesispor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Recep Erdoğan, "Kulübümüzü ayakta tutan kantin, kafeterya işletmeği elimizden alınmasını istemiyoruz, aksi takdirde Kulübümüz kapanma durumu ile karşı karşıya kalabilir" dedi.
Erdoğan, Ereğli Devlet Hastanesi Spor Kulübü'nün son durumu ile ilgili gelişmeleri kamuoyuna açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, hastane bünyesindeki kantin ve kafeteryayı 2006'dan itibaren kulüp olarak işlettiklerini söyledi. Haksız ve yersiz bir şekilde kurumlar ve kişilerin kulübün gelir kaynağını kesmek istemesine üzüldüklerini belirterek şunları kaydetti.  "31 Ekim 1994 yılında atandığım SSK Karadeniz Ereğli Hastanesinde; göreve başladığım günden itibaren Ereğli'de sporun özelliklede futbolun içinde oldum. 1994-95 sezonunda Ormanlı Cumaspor'da ikinci amatör kümede futbol oynadım. İlk defa 28 yaşında filiz lisans çı-kartıldı Ereğli' de hiçbir beklentim olmadan bir çok takımın doktorluğunu yaptım. Ereğli'deki bütün amatör takımlar yanında bulunarak kulüplere desteğimi sürdürüyorum. Hastane bünyesinde kulübümüze gelir getirecek kantin, kafeterya işletmek için gerekli girişimlerde bulunduk. Önce hastane yöneticileri ile başladığımız görüşmelere, ilçede mal müdürlüğü ve kaymakamlık; ilde defterdarlık ve Valilik ile yaptığımız görüşmelerimiz neticesinde yasal prosedürler yerine getirildi. Başlangıçta 2 kişi ile başladığımız kantin ve kafeterya işletmesi; iki hastanelerin birleşmesi sonrası;  her iki tarafta 11 çalışana ulaştık.  Kantin ve kafeteryaların kurulmaları sırasında hafta sonları dâhil, inşaatların başında durup, bizzat çalışmaların içinde olduk. Büyükler kategorisinde başladığımız takımımıza, sırayla önce A genç takım, minik takım, yıldız ve mini minikleri de ekleyerek, şu anda toplam 118 lisanslı sporcuya spor yaptırıyoruz. Bu çocukların bedensel ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Ereğli'de; futbolun arzu edilen düzeye gelmesi için mütevazı bir şekilde, elimizden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışıyoruz"

ÖZVERİ İLE YÜRÜTÜLÜYOR
Ereğli Devlet Hastanesispor'un Ereğli'de Erdemir ve Ereğli Belediyespor'dan sonra bir kurum takımı olarak Süper Amatör kümede yer alarak mücadele ettiğini belirten Erdoğan, sözlerini şu şekilde tamamladı. "Kulüp faaliyetlerinin yürütülmesinde hastane bünyesinde faaliyet gösteren kantin ve kafeteryadan elde ettiğimiz gelirlerimiz önemli bir yer almaktadır. Sadece spora değil yıllık ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkımız olmaktadır. Kiramız dışında; katma değer ve vergi olarak ta Ereğli'de sıralamaya girecek kadar vergi verdiğimizi belirtmek istiyorum. Son bir buçuk yıldır, bir takım insanlar kantin ve kafeteryamızın spor kulübünün elinden alınması için bir çaba içinde olmuşlardır. Haksız ve yersiz bir şekilde kurumlar ve kişiler itham edilmektedir. İthamı yapan insanlar önce kulübe gelip üye oldular. Kulübü olağanüstü kongreye götürmek için imza topladılar. Kulübün iyi yönetilmediğini, spor yerine üyelere katkısı olan bir yer haline getirmek gerektiği yönünde söylemlerde bulunarak üyeleri etkilemeye çalıştılar. Olağanüstü kongreye götürecek çoğunlukta imza toplayamadılar.
Bu sefer baktılar, yönetime giremiyoruz. Başka bir spor kulübü "Karadeniz Ereğli Sağlık Çalışanları Spor Kulübü" adı altında başka bir dernek kurdular. Henüz spor kulübü değiller. Çünkü henüz federe değiller. Devlet Hastanesi Spor Kulübü'nde yönetimde yer alacak insan bulmakta zorlandığımız, iyi niyetle spor yönünde çalışacak insana ihtiyaç varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilir di? Bir kurum içinde bir spor kulübü varken başka bir spor kulübü kurmanın amacı ne olabilir di? Derneğin adını spor kulübü olarak koyup üyelere yönelik katkısı olan bir yapı nasıl olacak? Üyelerine katkısı olacak bir yapının adı spor kulübü olabilir mi? Mal müdürlüğüne hastanede kantin ya da kafeterya işletmek için müracaatta bulundular. Mevcut olanlara talip oldular. Hastane yönetimi sözleşmesi biten ve kulübün malı olan ait iki adet, her biri 18 m2 kare olan konteynırların kiralaması işlemini iptal etti.  Burada çalışan 5 insanın işine son vermek durumunda kaldık. Sözleşmesi bitecek olan eski Devlet Hastanesi tarafındaki kafeteryanın Spor kulübünün elinden alınması için aynı insanlar tarafından çalışmalar olduğu herkesçe izleniliyor. Kafeteryanın spor kulübünden alınmasının, özel sektöre verilmesinin ne gibi yararlar sağlayacağını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 

KAPANABİLİRİZ
11 sigortalı insan, 120 gence, çocuğa spor yaptırmak; hastane çalışanları, hasta ve yakınlarına kar amacı gütmeden hizmet; maliyeye ödenen kira ve Ereğli'de sıralamaya girecek kadar devlete vergi ödemek dışında, her yıl ortalama 10-15 bin TL hastaneye katkı sağlayan, bugün Ereğli'de 3.lig düzeyinde bir takım oluşturma potansiyeli taşıyan bir kulübün kapanmasına sebep olunmasın. Kapanması halinde; ben bu işi severek ve de isteyerek yapıyorum, üzüntü duyarım. Çünkü çok büyük bir özveri ile bu işi yürütüyoruz. Biz bu işi 2001'den bugüne kadar getirdik, biz devam etmek durumunda değiliz. Mutlaka daha iyi yapacak insanlar vardır. Çıkarlar kulübü daha iyi noktalara götürebilirler. Ancak aynı yönde düşünülmesini arzu ederim. Kulübün bütün işlemleri, her şey kayıt altında olup, her şey yönetim kurulunun aldığı kararlar doğrultusunda yürütülmüştür. En küçük bir usulsüzlük olmamıştır. Bu yönde bir şüphe varsa, gerekli incelemelerde bulunulabilir" dedi.