Kulüp temsilcileri “kamu vicdanına bırakıyoruz” başlıkla açıklamalarında “Ereğli’de bulunan ve kurum takımı olmayan 10 adet amatör spor kulübü Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından malzeme desteği talebinde bulunmuştu.  Geçen süre zarfında ERDEMİR kulüplere herhangi bir cevap vermemişti. Bu talebi dilekçe olarak ERDEMİR’e veren amatör spor kulüplerine kötü haber gecikmelide olsa geldi” bilgisi verilerek, gelişmeler şöyle yorumlandı:

Bu talep doğrultusunda amatör spor kulüpleri Zonguldak Ereğli Spor Kulüp Başkanı Kaan Kocaman’ı görevlendirmiş olumlu veya olumsuz geri dönüşün kendilerine yapılmasını belirtmişti. Konu ile ilgili olarak Zonguldak Ereğli Spor Başkanı Kaan Kocaman şöyle dedi:

 ‘Bilindiği üzere geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde 10 adet amatör spor kulübü olarak Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarından spor malzemesi desteği için talepte bulunmuştuk. Hatta ERDEMİR’in bu konuda duyarlı olacağını ümit ediyorduk. Ancak gecikmelide olsa ERDEMİR Kurumsal İletişim Müdürlüğü kanalı ile tarafımızla irtibat kurmuştur. Talebimizin olumsuz sonuçlandığını ve ERDEMİR’in böyle bir bütçesinin söz konusu olmadığını belirtmiştir. Öncelikle her ne kadar geçte olsa bizlere geri dönüş yapan ERDEMİR’e teşekkür ederiz. Ancak gönül isterdi ki böylesine büyük bir şirketin ilçesinde bulunan 10 adet amatör kulübünü zoraki muhatap alarak kısa ve kesin şekilde ret cevabı vermesi bizleri derinden yaralamıştır. Basketbol takımını satan, voleybol takımını kapatan, Erdemirspor Futbol Şubesini basket takımı ile beraber devir eden ve anlam veremediğimiz bir şekilde alt yapılar düzeyinde Ereğli Demir Çelik Spor kulübünü kuran, bir çok sosyal tesislerden maddiyat dayatması ile Ereğli halkını uzaklaştıran (Erdemir Plajının giriş ücretleri, Erdemir Sahasının koşu ücretleri, Basketbol sahasının kullanım ücretleri gibi…) Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının amatör spor kulüplerinin talebine karşı sergilediği bu tutumunu kamu vicdanına bırakıyoruz.’