Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ürer, 5 Eylül'de başlayacak Deplasmanlı Süper Amatör Lig maçları öncesinde tüm takımların bir antrenör ile sözleşme yapmak zorunda olduklarını belirtti.
Sahaya giriş kartı çıkartmak için takımların anlaştıkları antrenörlerin sözleşmelerini Çarşamba gününe kadar TÜFAD'a getirmeleri gerektiğini belirten Ürer, "Süper Amatör Lig'de 2009-2010 sezonu 5-6 Eylül'de, Birinci Amatör Küme'de 26-27 Eylül'de başlayacak. Lig başlamadan önce tüm takımların bir antrenörle anlaşması şart. Antrenörlerin sahaya girebilmeleri için muhakkak kartlarının çıkması gerekiyor. Kulüplerin antrenörlerle yaptıkları sözleşmeleri ve gerekli evrakları Çarşamba gününe kadar derneğimize teslim etmeleri gerekiyor. Perşembe günü Ankara'ya gidip TFF'de kulüplerle anlaşan antrenörlerin kartlarını çıkartacağız. Önümüzde az bir zaman kaldı. Kulüplerin mağdur duruma düşmemeleri için bir an önce evraklarını teslim etmeleri gerekiyor.
Bir antrenör ile sözleşme yapmayan takımlara ihtar çekilecek. İhtar çekildiği halde 15 gün içinde bir antrenör ile anlaşmayan kulüplere puan tenziline varan cezalar verilecek" dedi.