Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Zonguldakspor, ikinci yarının başlamasından sonra aldığı mağlubiyetlerle zirve yarışından uzaklaşmıştı. Bu yenilgiler sonrası yönetim tarafından Zonguldakspor teknik sorumluluğuna getirilen Resul Kumaş, çıktığı ilk maç olan Ankara Adliyespor karşılaşmasından aldığı galibiyetle taraftarın ve yönetimin yüzünü güldürdü. Bu galibiyetle zirve yarışında, “ben de varım” diyen Zonguldakspor, lider Eskişehir Demirspor’un üç puan gerisinde dördüncü sırada yer alıyor.
Kırmızı-lacivertli takımın başında çıktığı ilk maçı kazanmasını bilen Resul Kumaş, futbolcuların mücadelesi ve hırsıyla karşılaşmayı kazandıklarını belirtti. Antrenör Kumaş, şunları söyledi;
“Kazanmamız gereken bir maçı futbolcularımın hırsıyla kazandık. Futbolcularım bu karşılaşmanın önemi çok iyi biliyorlardı. Kaybetmemiz durumunda nelerin olacağını bilen oyuncularım, Adliyespor karşılaşmasını kazanarak moral depoladılar. Bu galibiyetin tek mimarı var, o da mücadeleleriyle ve hırslarıyla futbolcularımdır. Kadroda bir-kaç değişiklik yaptım. Bu yaptığım rotasyonda şans verdiğim oyuncuların bazıları bu formayı hak ettiklerini gösterdiler. Zonguldakspor gibi onurlu bir formayı terletmek isteyen futbolcularım, bunu çok çalışarak kazanmalılar. Adliyespor karşılaşmasında gördük ki, pas yapmakta zorluk yaşıyoruz. Bu açığı hafta içi yapacağımız idmanlarda kapatmak istiyoruz. Adliyespor önünde aldığımız üç puanın değer kazanması için hafta sonu kedi sahamızda oynayacağımız Sincan Belediyespor karşılaşmasını kazanmalıyız. Artık kendimiz için çalışmanın zamanı geldi. Geride kalan maçları final niteliğinde oynamalıyız. Son maça kadar şansımız sürdüreceğiz.”  Öte yandan Adliyespor karşılaşmasında oynayan futbolcular dün dinlenirken, yedek bekleyen futbolcular günü tek idman yaparak geçirdi.