Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta şampiyonluk parolasıyla yola çıkan temsilcimiz Zonguldakspor, üst üste aldığı şok yenilgilerle sarsıldı. Geçtiğimiz hafta sonu, deplasmanda Bolu Geredespor karşısında alınan 4-2’lik yenilgi sonrası görevinden istifa eden Uğur Terzi’nin yerine, önceki akşam saatlerinde Resul Kumaş getirilmişti. Zonguldakspor’un alt yapısında çeşitli görevler üstlenen Resul Kumaş, ilk kez Zonguldakspor’un A takımını çalıştıracak.
Aynı yardımcılarla yola devam eden Resul Kumaş, dün sabah saatlerinde yardımcıları ile bir toplantı düzenleyerek, takımın son durumu hakkında bilgi aldı.
Kumaş, toplantının ardından Kozlu Sahası’nda takımla birlikte ilk idmanına çıktı. Antrenman öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kumaş, şunları söyledi;
“GEMİYİ LİMANA
ULAŞTIRACAĞIZ”
“Yardımcılarımla birlikte artık kalan maçlarımızın kritiğini yaparak maçları tek tek ele almak istiyoruz. İlk önce önümüzdeki Ankara Adliyespor maçını teknik ekibimle beraber ortaklaşa alacağımız kararlarla kazanmak istiyoruz. Dengelerin her an değişebileceği bir gruptayız ve önümüzde 8 maç var. Bu ligi denize benzetiyorum. Deniz, her zaman süt liman olmuyor, bazen de fırtınalar, kasırgalar kopuyor. Biz de zor şartları atlatarak güvenli bir şekilde limana ulaşmak istiyoruz. Göreve getirilmeden önce takımda idari koordinatörlük yapıyordum. Uğur Terzi’nin istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevine yönetim tarafından geldim ve bundan dolayı mutluyum. Biz de her Zonguldaklı gibi verilen bu görevi en iyi şekilde sürdürmek istiyoruz. Uğur Hocam’la çok iyi arkadaşız ve katkılarından dolayı teknik ekip ve camia adına teşekkür ediyorum.”
Kumaş, antrenman öncesi futbolcularla kısa bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından futbolcular, yardımcılar eşliğinde düz koşuya başladı. Koşunun hemen sonrasında ikişerli grup halinde beşe iki yapan futbolcular arasında şakalaşmalar yaşandı.
FUTBOLCULARA
ÖZEL İLGİ
Teknik Sorumlu Resul Kumaş, futbolcularıyla tek tek konuşarak, son durumları hakkında bilgi aldı. Kumaş, özellikle lisansı yeni çıkarılan Mustafa Şahintürk ve sakatlığı yeni düzelen Suat’la yakından ilgilendi.
BAŞKAN DA
İDMANA KATILDI
Takımının başında çıktığı ilk idmanda hocasını yalnız bırakmayan Kulüp Başkanı Celal İncekara da, Kozlu Sahası’nda idmanı izledi. Üst üste alınan 2 yenilgi nedeniyle bir hayli üzgün olan Başkan İncekara, yeniden çıkışa geçeceklerine inandığını söyledi.