Zonguldakspor’un bayan hokey takımı, Eskişehir’de yapılan Büyük Bayanlar Açık Alan Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda elde ettikleri ilk kupayı, kulüp başkanı Celal İncekara’ya hediye ettiler.

 

Futbol, boks ve tekvandodan sonra hokey sporunda da faaliyet göstermeye başlayan Zonguldakspor, katıldığı ilk Türkiye Şampiyonası’ndan kupayla döndü. Elmas’ın bayan hokeycileri, kupa sevincini Kulüp Başkanı Celal İncekara’yla paylaştı.

Zonguldakspor Kulübü, hokey branşında ilk sınavını 13-16 Temmuz tarihleri arasında Eskişehir’de yapılan Büyük Bayanlar Açık Alan Çim Hokeyi Türkiye Şampiyonası’nda verdi. Lacivert-kırmızılı bayanlar, Osmaniye İl Karması, Antalya Polisgücüspor, Çankaya Belediyespor, Ankara Hokeyspor, Amasya Üniversitesi Gençlikspor, Abant İzzet Baysalspor, Malatya Kano Raftingspor ve Lokomotif Ankaraspor gibi güçlü takımların mücadele ettiği şampiyonada, finale yükseldi. Finalde, Çankaya Belediyespor’la 1-1 berabere kalan fakat şampiyonluğu gol averajı farkıyla kaçıran Zonguldakspor, ikincilik kupasına razı oldu. Zonguldakspor’un müzesine bir kupa daha kazandıran bayan hokeyciler, Çankaya Belediyespor’la birlikte 2011 yılında yapılacak olan Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazandılar.

 

İLK KUPA BAŞKANA HEDİYE

 

Zonguldakspor’un bayan hokeycileri, lacivert-kırmızılı forma altında kazandıkları ilk kupayı Kulüp Başkanı Celal İncekara’ya hediye ettiler. Antrenör Abdullah Demir nezaretinde kulüp binasına gelen bayan hokeyciler, kupayı başkan İncekara’ya takdim ederek, “Zonguldakspor forması giymek gerçekten gurur verici. Zonguldakspor’un büyük bir camia olduğunu anlıyorsunuz. Herkesin size bakış açısı değişiyor. Gönül isterdi ki, başkanımıza şampiyonluk kupasını hediye edelim. Ancak şampiyonluğu gol averajıyla kaçırdık. Üzerimizde bunun burukluğu var ama lacivert-kırmızılı formayla katıldığımız ilk şampiyonadan kupayla dönmek mutluluk verici. Başkanımıza getireceğimiz bundan sonraki kupa kesinlikle şampiyonluk kupası olacaktır. Ayrıca 2011 yılında katılacağımız Kulüpler Avrupa Şampiyonası’ndan da kupayla döneceğiniz. Buna inanıyoruz. ” diye konuştular.

Başkan Celal İncekara ise, bayan hokeycilerin elde ettiği başarıdan gurur duyduğunu ifade ederek, “Futbol, boks ve tekvandodan sonra hokey branşında da faaliyete başladık. Bayan takımımız Eskişehir’de ilk kez Zonguldakspor’u temsil ettiler ve ikinci oldular. Şampiyonluğu kıl payı kaçırmak tabii ki de üzüntü verici ama ben onların gelecekte daha iyi işlere imza atacaklarına inanıyorum” şeklinde konuştu.