Bölgesel Amatör Lig 7’nci Grup’ta 22 haftalık maraton hafta sonu tamamlanıyor.

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup, hafta sonu oynanacak karşılaşmalarla sona erecek ve Spor Toto 3’üncü Lig’e çıkacak takım belli olacak. Temsilcilerimiz Kilimli Belediyespor ve Zonguldakspor ile Eskişehir Demirspor, şampiyon olmak için amansız bir mücadele veriyor.
EN YAKIN ADAY KİLİMLİ
Kilimli Belediyespor, Bolu deplasmanında Geredespor ile şampiyonluk mücadelesi verecek. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan sarı-siyahlı takım, ilk iki haftada aldığı mağlubiyetlerle camiayı ve taraftarlarını şok etmişti. Sezona Ahmet Kaya ile hazırlanan, ancak sezon başlamadan Kaya’nın istifasıyla Selahattin Bayar yönetiminde maçlara çıkan Kilimli Belediyespor, ilk 6 haftalık periyotta aldığı 7 puanla liderin tam 7 puan gerisinde 8’inci sırada bulunuyordu. Gelen bu kötü sonuçların ardından antrenör değişikliğine gidildi ve takımın başına Raşit Çalık getirildi. Raşit Çalık yönetiminde alınan galibiyetler, ligin son haftasına girildiğinde Spor Toto 3’üncü Lige çıkmak için büyük anlam kazandı. Şimdi Kilimli Belediyespor’da tek hedef Bolu Geredespor’u yenerek, Zonguldak’ta özlenen profesyonel liglerdeki takım hasretini gidermek.
ELMAS, KAZANIP BEKLEYECEK
Spor Toto 3’üncü Lig için önemli transferler yapan temsilcimiz Zonguldakspor, Uğur Terzi ile başladığı sezona, Kilimli Belediyespor galibiyetiyle girerek, rakiplerine gözdağı vermişti. Ama sonraki haftalarda alınan Eskişehir Demirspor ve Sincan Belediyespor yenilgileri moralleri bozdu.
İlk devreyi 22 puanla 3’üncü sırada bitiren kırmızı-lacivertli takım, ikinci devreye tekrar Kilimli Belediyespor galibiyetiyle başladı. Bu sefer kendi sahasında Eskişehir Demirspor mağlubiyeti ve ardında Bolu deplasmanında Geredespor mağlubiyeti takımın başında olan Uğur Terzi’nin görevinden istifa etmesine neden oldu.
Uğur Terzi’den boşalan antrenörlük görevine takımda idari koordinatörlük yapan Resul Kumaş getirildi. Resul Kumaş nezaretinde alınan Bartınspor galibiyeti, Zonguldakspor’un zirvede, “ben de varım” demesini sağladı. Haftalar ilerledikçe zirve yarışımdaki üç takım Eskişehir Demirspor, Kilimli Belediyespor ve Zonguldakspor, son hafta şampiyonluk ipini göğüslemek için rakipleriyle mücadele edecekler.
ES-ESLER GEREDE’YE MAHKUM!
Demirspor, Eskişehir’in en köklü takımları arasında... 1930 yılında kurulan Eskişehir Demirspor, diğer amatör branşlarda da boy gösteriyor. Es-Es’ler geçen hafta aldığı Kilimli Belediyespor yenilgisiyle rakibiyle arasındaki iki puanlık farkı koruyamayarak önemli bir avantajı tepti. Ankara Adliyespor ile oynayacağı kazanmak isteyen Eskişehir Demirspor, son hafta ise Kilimli Belediyepspor’un Bolu deplasmanında puan kaybetmesini bekleyerek şampiyon olmak istiyor.