Futbol denen melet o kadar renkli ve o kadar cilvelidir ki insanın içini kaynatır insanı cezbeder. Hele hele bu ülkede milyonlarca seyircinin müsabakalara sadece maç seyretmeye değil antrenörlük yapmaya da geldiğini bildiğimiz bir ortamda futbol ve futbolcunun ister istemez zorluk derecesini arttırarak hergeçen gün hele hele bir fikriniz bir düşünceniz yoksa da sizi anında ortadan siler götürür. Bizler Türkiye'nin futbol gündemini bir tarafa bırakıp şuan kendi bölgemizin futbol gündemini konuşmak için şöyle bir arkamıza bakıp nereden nereye geldiğimizi kabul etmek zorundayız.
Daha dün gibi bölgemizin 7 takımlı profesyonel bir bölge olduğu günleri hatırlamak bugünlerde bizlere her ne kadar acı ve ızdırap veriyorsa da yok ettiğimiz o profesyonel takımlarımızın şimdi bir tanesini bile yaşatabilmek için neler yaptığımızı neler harcadığımızı hepimiz biliyoruz.
Peki ama bu konuda suçlu kim diye soruyorsunuz?
Tabiî ki hepimiz!..
Siyasiler, yerel yönetimler ve maalesef bilgisiz ve mevsimlik idareciler.
Bugün durumumuz ne diye mi soruyorsunuz, değişen bir şek yok!..
Ancak amatör kümeden daha aşağıya düşecek yer de yok.
Her ne olursa olsun elimizde bir tane bizleri o eski güzel günlere götürebilecek takımımız var adı da bildiğimiz gibi Ereğli Belediyespor.
Yani ilçemize hala futbol nefesini aldırabilecek bir takımımız var. Onun durumu ne diye mi merak ediyorsunuz, anlatayım.
Geçtiğimiz 2 sezon öyle veya böyle bu takımı birileri bir şeyler yapabilir düşüncesi ile bazı arkadaşlar maddi manevi harcamalar yaparak bir şeyler yapmak istediler, az daha da başarılı oluyorlardı da. Yine de Ereğli'ye yaşattıkları heyecan için kendilerini tebrik etmek gerekir. Geçtiğimiz yıl dönülen finallerden sonra aniden ortaya atılan fikirler ve düşünceler her ne kadar söyleyene değil söyletene bak dense de çok bilgili ve uzmanlık derecesi futbolu ve futbolculuk işini kapsayan fikirlerle yola çıkanlar eninde sonunda bu takımı ister istemez sorumlulukları altına aldılar diyebiliriz.
Futbolda hergelen yönetim bir önceki yönetimin yaptıklarının hiçbir zaman altında kalmamıştır bu birinci ligde nasıl ise amatör kümede de aynıdır. Hele hele bir amatör takımda hem de her şeyi olan bir takımda ufak tefek işler yapıp tesisleşmeye gidiyoruz gibi sözlerin arkasına sığınarak tonlarca olan şuandaki başarısızlığın ağırlığını hiç kimseye yutturamazlar.

Futbolda şöyle bir gerçek vardır, eğer takımınız yok ise isterse sarayınız olsun eğer takımınız yok ise isterse dört dörtlük tesisiniz olsun futbolda yönetim ve antrenörün bavulu her zaman kapının önünde olur.
Eğer bavulunuz yoksa kimse kusura bakmasın bu takımda o zaman derler ki ne yönetici varmış ne de antrenör yokmuş diyerek söylendiği gibi hayat devam ediyor pişkinliği ile hep beraber yolumuza devam edelim.
Öyle ya alan memnun satan memnun ise kime ne?

Tekrar görüşmek üzere.

BAYRAM ALTUNTAŞ