Kuzey Karate Spor Kulübü tarafından 4 ayda bir gerçekleştirilen kuşak sınavlarının 2012 yılındaki ilk sınavı yapıldı. Kuzey Karate Spor Kulübü Antrenörü Yüksel Tok başkanlığında, Gençlik Hizmetleri ve Spor Zonguldak İl Müdürlüğü'nün karate salonunun ev sahipliği yaptığı kuşak sınavında 50 sporcu ter döktü.
2012 yılının ilk kuşak sınavında gösterdikleri performansın karşılığında yeni kuşaklarına terfi etmeye hak kazanan sporcular büyük mutluluk yaşadı. Sporcuların bu heyecanlı gününde aileleri de onları yalnız bırakmadı. Sporculardan 15'ini Kozlu Uzungüney Köyü'nde açılan kulübün yardımcı antrenörü Erdal Şam nezaretinde antrenmanlarını devam ettiren minik karateciler oluşturdu.
Kuzey Karate Spor Kulübü Antrenörü Yüksel Tok, Her 4 ayda bir gerçekleştirilen kuşak sınavları, sporcuların gelişmesinde ve onların seviyelerini tespit edilmesinde büyük önem taşıyor. Sporcular, her geçen gün biraz daha büyüdüklerini ve bu büyümenin karate adına daha büyük başarılar getireceğinin farkında. İlçelerden yetenekli sporcuları keşfetmek içinde daha çok çalışmalar yapacağız.
Sporda başarının sırrı, aile desteğidir. Sonrasında iyi bir eğitim ve programlama ile başarı kaçınılmaz olur dedi.