Kimi günü kurtarabilmek kimi sıfat kazanabilmek kimi de gündemde kalabilmek için didişsin dursun sorunlar hiç değişmiyor Kdz.Ereğli’de spor kaybetmeye devam ediyor.

Amatör spor kulüplerinde özellikle belediye kulüplerinin ciddi bütçeler oluşturması ile başlayan çöküş yöneticilerin duyarsızlığı spor severin ilgisizliği de eklenince dibe vurdu. Son yıllarda özellikle Kdz.Ereğli’de amatör spor kulüplerinde yaşanan düşüşüş nedenleri arasında belediye kulüplerinin ciddi rakamlar oluşturması, sporu seven parasını zamanını harcayan işadamlarının önüne engelden başka bir şey çıkartılmaması ve her yerde olduğu gibi Kdz.Ereğli’de de yaygın olan dedikodular ve gereksiz anlamsız tartışmalar olarak gösteriliyor.

BEYÇAYIRI’NIN HALİ ORTADA
SİZ SADECE KONUŞUN!..
Kdz.Ereğli’de başta Alaplı gibi İlçenin de takımlarına ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının Murat Sesli’nin Belediye Başkanlığı döneminde suni çime dönüştürülmesi ve karşı tribünlerinin yapılması sağlanmış dönemin Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan sorunun çözümü için özveri göstermişlerdi. Gelinen noktada Beyçayırı Stadı şuan kaderine adeta terkedilmiş durumda. “Yok burası beden terbiyesinin yok burası o’nun” denilse de Kdz.Ereğli’de kaybeden maalesef amatör spora olan ilgi oluyor. Gündemde kalabilmek için çırpınanlar, sıfat kazanabilmek için olmadık hikayeler uyduranlar kimisi de karşılık alabilmek için dükkan dükkan dolaşa dursun Kdz.Ereğli’de hiç ama hiç iyi şeyler olmuyor. Yerel yöneticilerin her ne olursa olsun ne sorunlar yaşanırsa yaşansın topu ona buna atmak yerine işin ucundan tutması bölgede sportif faaliyetlerin artması için mücadele vermesi gerekir. Sadece konuşmak için konuşmak laf kalabalığı yapmaktan insanların huzurunu kaçırmaktan başka bir şey olmadığı vurgulanırken spor severlerde Kdz.Ereğli’nin bu anlayış ile kaybetmeye mahkum olduğuna dikkati çekiyorlar.

HERKES SORUMLULUK ALSIN
AKP Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk başta olmak üzere Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay bölgede sporun neden bu kadar dibe vurduğunu araştırma yerel yöneticileri daha atak hale getirmek için artık harekete geçmesi bekleniyor.
TARİHİ ZONGULDAKSPOR’U
KÜME DÜŞÜRDÜLER!..
Meclis Başkanlığına Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ın rekor oyla seçildiği süreçte Zonguldakspor için de büyük bir umut olacağı kulübün elinden tutup bir noktalara getireceği konuşuluyordu. Meclis Başkanlığını Bülent Arınç’ın yaptığı dönemde Manisaspor’un yakaladığı ivme ve başarılar herkesin gözünün önünde geldi biranda acaba Zonguldakspor’da da aynı şeyler olur mu diye? Maalesef Zonguldakspor bırakın bir üst gruba çıkmayı amatör kümeye kadar düştü, yine Zonguldak halkı yine Zonguldak kamuoyu sanki hiç umursamazmış gibi öylece olup biteni izlediler. 1. Ligde harikalar yaratan köklü kulüplere geçit vermeyen ve sadece artık tarih sayfalarında yerini alan Zonguldakspor’un düştüğü durumdan çıkarmak için mücadele edenlerin de önüne binbir engel konuluyor. Zonguldakspor’un bu noktaya gelmesi kim ne derse desin büyük bir ayıptır ve bu ayıp mutlaka bir gün birilerine fatura edilir.

KDZ.EREĞLİ SPORDA SIFIR
Kdz.Ereğli’de sportif tesis anlamında Ereğli ilçe ve belde takımlarının yanı sıra Alaplı ilçesine de ev sahipliği yapan Beyçayırı Stadının haricinde futbol oynayabilecek tek bir stad Kandilli’de var. 100 bin nüfusu geçen hizmet ağını her noktaya taşımayı hedefleyen Kdz.Ereğli’de tek bir futbol sahasının olması futbola ne kadar önem verildiğinin de açıkça bir göstergesi. Cebinden para çıkartan kazandığını bu bölgeye harcamaya çalışan işadamlarına da maalesef senin başarılı olman bizi gölgeler anlayışı ile bakılıyor ve önlerine set çekilerek usandırılıyor. Yıllardır kulüplere hizmet eden insanlar bir gün kapı önüne hiç teşekkür edilmeden dahi konulabildiği Kdz.Ereğli’de yapılacak en güzel şey artık susmak. Dedikodudan başarılı olanların önünün kesilmeye çalışıldığı bu süreçten artık Kdz.Ereğli biran önce kurtulmalı ve sıfıra inen futbol artık daha da yukarılara taşınmalı.

ERDEMİRSPOR HAREKETLENMELİ
Tesis, imkan ve heyecanın hakim olduğu Erdemir’de futbola da artık önem verilmesi ve bu işi bilenlerin eline artık bunun teslim edilmesi bekleniyor.
Pek çok bölgede büyük firmaların takımları liglerde fırtına gibi eserken Erdemir’in sadece basketbolda yeralması ve Kdz.Ereğli’yi tamamen kucaklayamaması bir eksiklik olarak değerlendiriliyor. Kdz.Ereğli çarşı merkezinden geçen 100 kişiye sorsanız “Erdemirspor’un antrenörü kim?” “Erdemirspor’da oynayan 2 oyuncunun ismini söyler misiniz?” sorularına enaz 90 kişinin “Bilmiyoruz” diyebileceği bir süreçte artık farklı noktaların denenmesi gerektiğine dikkati çekiyoruz.