Vali Kaban, Zonguldak Kömürspor'a gelir amaçlı otopark olarak kullanması planlanan eski kömür yıkama sahasında incelemelerde bulundu.

 Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak Kömürspor'a gelir amaçlı otopark olarak kullanması planlanan eski kömür yıkama sahası ile yıkılması planlanan eski gümrük ve tekel binalarında incelemeler yaptı.

 Kaban, gazetecilere yaptığı açıklamada, takıma gelir sağlayıcı kalıcı bir proje yapmak için çalıştıklarını söyledi.

 Zonguldak Belediyesi ile Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) destekleriyle projeyi hayata geçirmeleri gerektiğini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

 "Gümrük ile tekel binasını yıkıyoruz. Buraları için güzel şeyler yapmamız lazım. Lavuar alanı boş duran bir yer. Bir şeyler yapılması gerekli, Burada bulunan 10 dönüm alanın korumadan kalkmasına gerek yok. Zonguldak'ın rekreasyon alanlarına sahip olması lazım. Teleferik projesi var. Bununla ilgili mülkiyet sorunlarının çözümüyle ilgili sorun çözülmediği için bekliyor. Teleferiğini katacağı büyük bir değer. Burada bulunan kulelerin de üzerinde gerekli önlemler alınarak restoran ve kafe çalışmamız var. Onu da zaman içerisinde gerçekleştireceğiz. Belediyenin burasıyla ilgili yaptırdığı projenin imar planında sonra yapılması şansı kalmadı. Yeni bir proje gerektiriyor. Geriye kalan 40 dönümün iyi kullanılması lazım. Zonguldak Kömürspor'a burası geçici olarak verilecek."

 Vali Kaban, beraberindekilerle eski tekel ve gümrük binasını incelemesinin ardından Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir'i ziyaret etti.

 

(AA)