Erdemirspor, Beko Basketbol ligi hakkını Konya Torku Selçuk Üniversitesine devir ederken Ereğli Demir Çelik adı altında bir spor kulübü kurdu. Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, kulübün savcılığa şikayeti ile ilgili gelişmelere de açıklık getirdi.

 

Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, Beko Erkekler Basketbol 1. Ligine katılım için başvuran fikstür ve kuralarda ismi yer alan Erdemirspor’un bu hakkını Konya Torku Selçuk Üniversitesi’nin kullanacağını açıkladı. Orhan, gazeteciler ile bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Orhan, Erdemirspor’un durumu ile ilgili de şu bilgileri verdi:

 

ERDEMİRSPOR, KONYA TORKU OLDU

“Erdemirspor’un isim hakkı devir olmaz. Benim da tam göreve yeni geldiğim dönemde oldu. Erdemirspor bir kez Ereğli Demir Çelik adı altında yeni bir derneğimiz kuruldu, içerisinde bu faaliyetleri bir çok faaliyetler var, bisiklet, futbol gibi birkaç branş var, onları bu derneğin altına yerleştirdik. Basketbol öncelikle Erdemir olarak Yönetim Kurulu Konya Torku’ya bıraktı, o kendi ismi ile yoluna devam edecek. Erdemirspor ismi tabi tamamen devir olmuş ismi de değişmiş olarak Konya Torku’da, basketbol liginde faaliyetlerine devam edecek”

 

SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLMİŞ

Bir gazetecinin, ‘Erdemirspor, savcılığa şikayet edilmiş bunun ile ilgili bir bilginiz var mı?’ sorusuna Orhan şöyle yanıt verdi: “Erdemirspor ile ilgili savcılık şikayet olmuş, tabi ki savcılığa bir çok konuda herkes şikayet de bulunabilir. İçeriğini tam anlamı ile bilmiyorum orada bir sıkıntı var, maddi bazı menfaatlerle ilgili anladığım kadarıyla yasal kovuşturması yapılır, ispatı yapılır, doğru mu yanlış mı insanları yargılayamayız. Sadece birisi iddia etti diye kimse kimseyi yargılamaması lazım. Bu doğru bir şey değil. Bakılır hakikaten varsa öyle bir şey gereği yapılır, Erdemir’in 1 kuruşu kimsede haksız kazanç ise bırakılmaz. Gerekli işlemleri hukukçular yapar”