Deplasmanlı Süper Amatör Kümede dev bütçeli takımların yanında kendi yağı ile kavrulmaya çalışan kulüplerden Ayiçispor ve Ereğli Devlet Hastanesispor lige erken havlu atarken küme düşen üçüncü takım ise ya Zonguldak Gençlik ya da Çaycumaspor olacak.

Yaşanan ekonomik krizler günlük hayatı olumsuz yönde etkilerken belediye kulüpleri dışındaki takımlar ise kendi yağları ile kavrulmaya çaba gösteriyor.
Bu sezon Deplasmanlı Süper Amatör Kümede belediye takımlarının oluşturduğu dev bütçeli kadrolarla zaman zaman başa baş mücadele etme başarısını gösteren takımlar arasında yeralan Ayiçispor ve Ereğli Devlet Hastanesispor yaşadıkları sıkıntılardan kurtulamayarak lige erken veda ettiler. Amatör kümede ciddi paraların dönmesi spor kulüplerinin kapılarına bir bir kilit vurmasına neden olurken buna ne ASKF ne de futbol federasyonu dur diyebiliyor. Amatör kümenin paratör küme olarak konuşulduğu günümüzde lige erken veda eden takımlardan Ereğli Devlet Hastanesispor ve Ayiçispor gibi ligde yeralan bazı takılarda ciddi ekonomik sıkıntılar içerisinde. Yine bölgemizde diğer I.Amatör Küme de mücadele eden takımların yaşadıkları sıkıntılar ise korkutucu boyuta ulaştı.