Bölgesel Amatör Lig (BAL) 7’nci Grup’ta zirvenin yakın takipçilerinden temsilcimiz Zonguldakspor, Kırıkkale Yahşihanspor maçının hazırlıklarına dün Fener Sahası’nda yaptığı antrenmanla başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Karabük Çelik-İş Ormanspor’u 2-0’la geçerek haftayı üç puanla kapatan kırmızı-lacivertli takım, Eskişehir Demirspor ve Kilimli Belediyespor’un puan kaybetmeleriyle tekrar Spor Toto 3’üncü Lig yolunda umutlandı.  İdmana, izinli Yasin, Fatih, Miraç, Cem ve Mustafa Göktaş katılmadı. Çelik-İş Ormanspor maçında oyuna sonradan dahil olan Burak Et ise, maç sonrası sakatlığının nüksetmesiyle çalışmada yerini alamadı. Bu oyuncunun İstanbul’a tedavi için gönderildiği öğrenildi.
Oldukça neşeli başlayan çalışma, futbolcuların ısınma koşularıyla ve ikişerli gruplar halinde 5’e 2 yapmalarıyla devam etti. Yaklaşık bir saat süren idman, yarım saha maçıyla sona erdi.
Yahşihanspor maçının şampiyonlukta var olabilmek için kazanılması gerektiğini söyleyen Zonguldakspor Teknik Sorumlusu Resul Kumaş, “Zirvedeki 3 takımın kaderini Cuma günü oynanacak Kilimli Belediyespor ile Eskişehir Demirspor maçı belirleyecek. İki takımın beraberliği halinde çok önemli bir avantaj elde edeceğiz. Tabi ki bizim Yahşihan deplasmanından 3 puanla ayrılmamızı gerekiyor” şeklinde konuştu.
FERHAT GİTTİ
Zonguldakspor’da dün beklenmeyen bir gelişme yaşandı. 2 sezon önce Kayseri Şekerspor’dan gelen, aynı zamanda Amatör Milli Takım’da da oynayan takımın sol kanat oyuncusu Ferhat Samancı’nın kulüple ilişkisinin kesildiği öğrenildi. Sezon başında ağır bir sakatlık geçiren 25 yaşındaki oyuncu, geride kalan 20 hafta sonunda 9 maçta ilk on birde forma şansı bulabilmiş, 765 dakika süre almıştı.
BAL’DA MAÇLAR 1 NİSAN
CUMA GÜNÜ OYNANACAK
Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Bölgesel Amatör Lig’deki (BAL) bütün maçların Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) sınavlarından dolayı 1 Nisan 2011 Cuma günü oynanacağını açıkladı.