Bölgesel Süper Amatör Ligde oynanan Ereğli Belediyespor-Kocaelispor karşılaşmasının sonunda taraftarlar arasında kavga çıktı.

Beyçayırı Stadı'nda oynanan karşılaşmada taraftarlar hakemin kararlarına tepki gösterip sahaya yabancı madde attı. Taraftarlar ile iki takımın futbolcuları arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

Maçın 1-1 sona ermesinin ardından Kocaelispor’lu taraftarlar Ereğli Belediyespor’lu oyunculara yabancı madde atınca ev sahibi ekibin taraftarları da tepki gösterdi.

Tribünden boşaltılan Ereğli Belediyespor taraftarları, güvenlik gerekçesi ile stad içerisinde bırakılan Kocaelispor taraftarları arasında yabancı madde yağdı. Koltukları söken ve Ereğli Belediyespor’lu taraftarlara atan Kocaelispor taraftarına polis müdahale etti. İtiş kakışlar yaşanırken olaylar büyümeden önlendi.

Polis güvenlik gerekçesi ile Beyçayırı Stadının bulunduğu ana caddeyi trafik akışına kapattı. Stad içerisinde yedek oyuncuların bulunduğu alana konuk takım taraftarları zarar verince polis ile itiş kakış yaşandı iki taraftar karşı tribünde bulunan Ereğli Belediyespor pankartını indirdi. Pankartı Kocaelispor tribünlerine çıkartmak isteyen taraftarlar polis engel oldu. Görevli polis, “Yaptığınız doğru değil Kocaeli’ne gelseler aynısını yapsalar ne yaparsınız?” sözlerine bir taraftarın küfür ettiğini iddia eden aynı polis ile taraftar arasında arbade yaşandı. Uzun süre yaşanan itiş kakış araya diğer polislerin girmesi ile önlendi.

Tribünden çok sayıda koltuk ise yerinden sökülerek saha ve saha dışına atıldı.

Polis ilçeye 6 otobüs ile gelen taraftarların çıkışı için geniş güvenlik önlemleri aldı. Devrim Bulvarındaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Ereğli Belediyespor taraftarları Kocaelispor taraftarlarının bulunduğu otobüsleri bekledi. Polisler Devrim Bulvarını trafik akışına keserek ters yoldan Kocaelispor taraftarlarının bulunduğu otobüsleri ilçe dışına çıkışını sağladılar.

Karşılaşmayı Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı Nazım Erdoğan, AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır başta olmak üzere siyasiler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, her iki kulübün yöneticileri ve taraftarları izledi. Karşılaşma boyunca aşırı soğuk tribünlerde buz kesse de maçın atmosferi soğuğun da önüne geçti.

 

KARŞILAŞMANIN DETAYI

Kdz.Ereğli Belediyespor rakibine oranla zaman zaman iyi futbol ve mücadele ortaya koydu. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Kdz.Ereğli Belediyespor ikinci yarı tutuk futbolu ile Kocaelispor’u yarı sahasında kabul etti. Son bölümlerde ise Ereğli Belediyespor mutlak gol pozisyonlarını cömertçe harcadı ve 90 dakika sonunda sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrılarak play-off ümidini sürdürdü.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)

Videoyu sessiz olarak yayınlıyoruz, küfürlü ve hakaret içeren konuşmalar olduğu gerekçesi ile...