Deplasmanlı Süper Amatör Kümede mücadele eden Karadenizspor Kulübünde 6 yıl önce malzemeci olarak göreve başlayan Mehmet Kocaman, ilk 3 yıl malzemecilik, 4. Yıl denetim kurulu üyeliği, 5. Yıl Yönetim Kurulu üyeliği ve geçtiğimiz yıl da kulüp başkanlığı görevine getirildi. 1980'li yıllarda oturduğu Kdz.Ereğli Murtaza Mahallesi'nde Murtaza Mahallesispor'u kurarak futbolun içerisine giren Mehmet Kocaman emekli olduktan sonra tesadüf eseri Karadenizspor'da malzemeci olarak göreve başladığını ve spora olan sevgisini yeniden kazandığını belirtti.

66 Yaşında özel sektörden emekli olan Mehmet Kocaman, Karadenizspor'daki süreci detayları ile anlattı, eleştirilere yanıt verdi. Kurum takımı olmadıklarını ve özveri ile bu işi götürmeye çalıştıklarını belirten Kocaman'ın çarpıcı açıklamaları şu şekilde:

MURTAZA MAHALLESİSPOR KURULDU
Yıllar öncesinden bir futbol kulübü kurmuştum. Mahallemizin gençlerini bünyesinde barındıran Murtaza Mahallesi adına Murtaza Mahallesispor isimli ve mavi beyaz renkleri olan bir kulüp kurmuştum. Tabi bu 1980'li yıllardaydı. Orada başlayan bir spor sevgisi ile emekli olduktan sonra kahve gibi yerleri sevmediğimden bir tesadüf eseri Karadenizspor'a malzemeci olarak başladım. 6 yıldır da kulübün çeşitli kademelerinde görev aldım. İlk 3 yıl malzemecilik yaptım. 4. yılımda denetim kurulu üyesi oldum. 5. senede ise Yönetim Kurulu Üyesi oldum. 6. yılımda ise başkan olmak zorunda kaldım. Fakat bu süreçte yanımda olan oğlum gibi sevdiğim Murat Korkmaz ile beraber takımın alt yapısını da çalıştırdım. Gerek idmanlarıyla gerekse karşılaşmalarda Murat oğlumla U-19 2. amatörde bulunan takımımızı namağlup 1. amatör U-19 ligine çıkarttık. Bu süreçte Murat Korkmaz resmi lisanslı hocamız değildi. Kendisine yaptığım baskılar sonucunda lisans aldı. Kendi top oynadığı kulübümüze alt yapı hocası olarak başladı. Zaten başkan olur olmaz kendisi ile ilk sözleşmeyi imzaladım. Murat Korkmaz benim gözümde beyefendi, karakteri düzgün en önemlisi sadakati olan bir hocadır.

MUHSİN AYDIN'IN AYRILMASI
Ben Muhsin Aydın hocamızla 8 haftada 7 puan aldığımız için yollarımızı ayırma kararı aldım. Karşılıklı anlaşarak görevini sonlandırdık. Kendisi ile giden oyunculara söyleyecek bir sözüm yok. Futbolda Fatih Terim'i bile takımdan gönderebiliyorlar. Hoca ile giden oyuncu gördünüz mü? Bu yüzden gidene dur denmez. Biz önümüze bakmayı tercih ettik. Elimizdeki mevcut kadro ile başarı yakalamak için uğraştık. Hiç bir konuda vicdan azabı çekmiyorum. Çünkü biz herkese kapısı açık bir kulüp politikası izledik. Yanlış yapan oyuncularda zaten hatalarını anladılar.

EMEKLİ MAAŞIMI EVLATLARIMLA
YEMEK ZORUNDA KALDIM
Kulübümüze destek veren olmadı. Küçük rakamlar içeren şekilde sadece Yazıcıoğlu ailesi destekte bulundu. Çünkü Karadenizspor'da başkanlık yaptılar. Onlarında zamanında çok emekleri geçti. Azda olsa verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim. Destek amaçlı kapısını çaldığımız kişilerden bir çoğu 'herkesin enayisi bizmiyiz' dediler. Evet yanlış duymadınız. Bana bu kelimeyi kullanacak kadar küçülebildiler. Bende kimseden destek alamadığım için emekli maaşımı Karadenizspor'lu genç evlatlarımla yemek zorunda kaldım.

ŞEREF DUYUYORUM
Amacım sadece Karadenizspor'u ayakta tutmaktır. Kendi zamanımdan ve cebimdeki paramdan ayırdığım gibi torunum yaşında çocuklarımın malzemelerini hazırladım. Ama bununla şeref duyuyorum. Çünkü amacım kulübü ayakta tutmak ve ligde kalmaktı. Benim karakterimde var olan şey başladığın işi sonuna kadar getirmektir. Şimdi ben soruyorum? Bu benim yaptığımı hangi kulüp başkanı yapar?

HERKES PARAGÖZ OLMUŞ
Kesinlikle yapılan eleştirilere cevap vermeyi düşünmedim. Geçmişte beraber çalıştığımız kişiler bile kulüpte para yok diye takımı çalıştırmayı göze alamadılar. Herkes para göz olmuş. Ben alt yapı hocam Murat Korkmaz ile yoluma devam ettim. Kulüpte yönetim yok diyecek kadar acizlik gösteren arkadaşlara sesleniyorum. Yönetim olmayan bir kulüp nasıl ligde kalabiliyor?
Benden 60 bin TL istiyorsun. Sonra çıkıp futbolcuda kalmadı diyorsun. Ben takımı 25 bin TL'ye ligde tuttum. 31 puan topladım. Herkes oturduğu yerden konuşmasını biliyor. Ama iş icrata gelince ortada kimse yok. Kulüpte 10 topçu gitti diye kimse takıma gelmek istemedi. Ama benim alt yapı hocam hem alt yapının hem A takımın kahrını çekti. Benim için en başarı Süper Amatör Lig hocası Murat Korkmaz'dır. Soyadı gibi korkmadı ve takımı resmen sırtladı. Birileri de sadece orada burada dedikodu yapıp durdu. Ayrıca yanımda bana destek veren oğlum kadar sevdiğim Yönetim Kurulu üyem Engin Civelek'in desteklerini de inkar edemem. Biz artık bir aile olduk. Kimsede bu aile içine nifak sokamaz. Murat Korkmaz, Engin Civelek ve ben bu kulübü birlik ve beraberlik için bu duruma getirdik.

HAKEM GÖRDÜĞÜNE DÜDÜK ÇALMALI
Hakemlerin gerek Erdemirspor, gerek TEAŞ Işıkspor, Devrek Belediyespor gibi çok önemli karşılaşmalarda verilen kararlardaki hataları gözardı etmemizi kimse bizden beklemesin. Hakem takıma göre değil, gördüğüne göre düdük çalmalıdır. Zonguldak bölgesi hakemlerimizin bu yıl çok başarılı oldukları söylenemez. Çok canlar yaktılar. Süper Amatör hakemlerin staj yapma yeri olmamalıdır.

NET CEVAP VEREMEYECEĞİM
İş adamlarımızdan destek göremediğimiz için kulübü bu şekilde ortada bırakmak istemediğimden bundan sonraki süreç ile ilgili kararı ilerleyen zamanlarda vermeyi düşünüyorum. Aniden verilen kararlardan her zaman zarar gelmiştir. Bu konuyu etraflıca düşünüp ona göre karar vermem gerektiği için şimdi buna net bir cevap veremeyeceğim.

KURUM TAKIMI OLMAYAN TEK
TAKIM KARADENİZSPOR
Karadenizspor, bir Erdemirspor gibi, Ereğli Belediyespor gibi kurum takımı değildir. Süper Amatör'de Ereğli takımları arasında kurum takımı olmayan tek kulüp Karadenizspor'dur. Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne deplasmanlarda kullanılmak üzere kulübümüze tahsis ettiği araçlardan dolayı teşekkür ederim. Buradan tüm spor kamoyuna önce şunu söylemek isterim. Dedikodu ve boş laflarla futbolumuz bir yere varmaz. Her zaman olduğu gibi olduğumuz yerde sayarız. Lütfen birşeyler yapmaya çalışanlara köstek değil, destek olun. Onları onure edin. Yıldırmayın. Ben şunu gördüm. Ereğli'deki iş adamlarını futboldan soğutmuş ve bezdirmişler. Kime gittiysek futbol benden uzak kalsın dedi. Bunun sorumluları yine futbolun içindeki çürük elmalardır. Bugün Kozluspor, Kilimli Belediyespor hangi ligde oynuyor? Onların nüfusu ve ekonomik imkanları göz önünde bulundurulduğu zaman Ereğli kendinden utanmalıdır. Buda Ereğli'de fiskosu ve dedikoduyu apaçık ortaya koymaktadır. Herkes küçük olsun, benim olsun zihniyetinde olduğu sürece futbolda kimse başarı beklemesin.