Zonguldak 2’nci Amatör Küme Merkez ve Ereğli grupları geçtiğimiz hafta sonu oynanan maçlarla devam etti.

MERKEZ’DE İLK
İKİ ŞEKİLLENİYOR
Merkez Grubu’nun 16’ncı hafta müsabakaları sonunda lider durumda bulunan Kilimli Soğuksuspor ile yakın takipçisi Güvenlikgücüspor maçlarını kazanarak üç puanı hanelerine yazdırdılar. Geçen hafta Acılık Esnafspor ile Güvenlikgücüspor karşılaşmasında çıkan olaylar sonunda Acılık Esnafspor’un hükmen mağlup sayılarak puan kaybetmesinin ardından zirveye oturan Kilimli Soğuksuspor, Cumartesi günü Fener Sahası’nda karşılaştığı Subatanspor’u 10-0 gibi farklı bir skorla yenerek 40 puanla liderliğini devam ettirdi. Lideri takibini sürdüren Güvenlikgücüspor ise, Kozlu Merkez Topbaşıspor’un maça gelmemesi nedeniyle karşılaşmadan 3-0 hükmen galip ayrıldı.
Aldığı bu hükmen galibiyetle puanını 39 yapan Güvenlikgücüspor, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluk yarışını sürdürdü. Sona yaklaşılan Merkez Grubu’nda ilk iki sırayı paylaşan takımlar, Zonguldak 1’nci Amatör Küme’ye doğrudan yükselecek. İlk iki şansını sürdürmek isteyen Acılık Esnafspor ise, Tersanespor ile 0-0 berabere kalarak işini zora soktu. Merkez Grubu’nda iddiası olmayan Karamanspor, 16’ncı haftada Merkezspor ile oynaması gereken maça gelmedi. Böylelikle Merkezspor karşılaşmadan 3-0 hükmen galip ayrılan takım oldu. Zonguldak 2’nci Amatör Küme’de 16’ncı haftanın kapanış maçında Fener Sahası’nda Yeşiltepespor ile Beycumaspor karşı karşıya geldi. Gol düellosu şeklinde geçen müsabakada gülen taraf 5-4’lük skorla Yeşiltepespor oldu.

ŞAMPİYON TATİLDE
4 devreli oynanan ve son haftaya girilen Ereğli Grubu’nda ise, şampiyonluğunu geçen hafta ilan eden Gümelispor, şampiyonluğun vermiş olduğu rehavetle çıktığı Bayatspor maçından 4-2 mağlup ayrıldı.
Ereğli Grubu’nda bir diğer maçta Cumaspor ile Balıspor karşılaştı. 8 golün atıldığı karşılaşmayı Cumaspor 5-3 kazandı.Öte yandan geçtiğimiz hafta sona eren Çaycuma Grubu’nda Karamusaspor şampiyon olarak 1’inci Amatör Küme’ye yükselmişti.