Zonguldaksporlu minik boksör Berat Aydurmuş, güçlenmek amacıyla başladığı güreş sporunda yeteneğiyle otoritelerden tam not aldı.
Kısa bir süre önce boks branşında faaliyete geçen Zonguldakspor Kulübü'nün 10 yaşındaki yetenekli boksörü Berat Aydurmuş, antrenörü Akın Özmen'in tavsiyesi sonucu güçlenmek amacıyla güreş antrenmanlarına başladı. Her gün düzenli olarak güreş antrenmanlarına katılan Aydurmuş'un bu spor branşında da yetenekli olduğu keşfedildi. 20 Haziran Pazar günü Bağlık'ta ilki düzenlenen Karakucak Güreşleri'ne sembol kategorisinde katılan Aydurmuş, 3 müsabakasını da rakiplerini tuş ederek kazandı. İlk kez katıldığı büyük bir organizasyonda altın madalya kazanan Berat, çok mutlu olduğunu ifade etti. Mutluluğunu Zonguldakspor Kulübü Başkanı Celal İncekara'yla paylaşan minik Berat, hem boks, hem de güreş sporunda başarılı olmak istediğini söyledi.
Berat'ın boks antrenörü Akın Özmen, minik boksörünün çok yetenekli olduğunu ve bu branşta iyi yerlere geleceğine çok inandığını belirterek, "Boks çalışmalarımızı Zonguldakspor Kulübü bünyesinde sürdürüyoruz. Yeni kurulan bir takımız. Hedeflerimiz dünya, Avrupa ve Olimpiyat şampiyonu boksörler yetiştirmek. Bu hedeflerimize ulaşacak boksörlerimiz var. Bunlardan biri de Berat Aydurmuş. Henüz 10 yaşında, ama gelecek vaat ediyor. Güçlenmesi için güreş antrenmanlarına katılmasını uygun gördük. Bu sporda da yetenekli olduğu keşfedildi. Hatta kendisi Karakucak Güreşleri'nde sembol kategorisinde 3 rakibini de tuş ederek yendi ve altın madalya kazandı. Berat, hem boks, hem de güreş sporunda başarılı. Yönünü kendisi belirleyecek. İnşallah her iki branşta da başarılı olur" dedi.