Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD), Ülker'in ana sponsorluğunda "Minikler Futbol Şenliği" düzenleyecek. 24-28 Mayıs tarihleri arasında Fener Sentetik Sahası'nda organize edilecek olan şenlikte mücadele edecek takımlar ve fikstür çekimi dün belli oldu.
TÜFAD Şubesi'nde kulüp temsilcilerinin katıldığı fikstür çekiminde, 1998-99 yaş grubunda 9, 2000-01 yaş grubunda ise 7 takımın mücadele edeceği belirtildi.
Ülker'in sponsor olarak desteklediği UEFA'nın talimatları doğrultusunda, Herkes İçin Futbol (HİF) kuralları çerçevesinde 8'er kişilik takımlarla, yarım sahada, 25'er dakikadan 2 devre halinde oynanacak maçlarda ofsayt kuralı uygulanmayacak.
TÜFAD Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Ürer, "Şenlik çerçevesinde 9-10 ve 11-12 yaş grubundaki tüm çocuklar futbola doyacak. Şenliğe lisanslı, lisansız, kulüp veya okul sporcuları katılabilecek. 4 gün sürecek şenlik, Futbol Federasyonu, ASKF ve TÜFAD işbirliğiyle Ülker'in sponsorluğunda gerçekleşecek. Şenlikle ilgili olarak gruplar ve fikstür çekimini  gerçekleştirdik" dedi.
Öte yandan, şenliğin açılış karşılaşması 24 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 16.00'da 1998-99 yaş grubunda Merkezspor ile DM.Dilaverspor arasında oynanacak.
Minikler Futbol Şenliği'nde yaş gruplarında yer alan takımlar ve gruplar şöyle;
1998-99 YAŞ GRUBU
A GRUBU: İnağzı Karma, Zonguldak İlköğretim Okulu, Polisgücüspor.
B GRUBU: Kozlu Karma, Karadonspor, Sarayspor.
C GRUBU: Merkezspor, DM.Dilaverspor, Zonguldakspor.
2000-01 YAŞ GRUBU
A GRUBU: Trabzon B takımı, İnağzı Karma, Sarayspor, Zonguldak İlköğretim Okulu.
B GRUBU: Zonguldakspor, Trabzon A Takımı, Karadonspor.