Yaklaşık 2 yıldır faaliyetle olan ve 2010-2011 sezonunda U13 Ligi’nde ilk defa mücadele eden ZTS Gençlik ve Spor Kulübü’nün başarısı yaz futbol okullarına olan ilgiyi arttırdı.
ZTS Gençlik ve Spor Kulübü Yaz Futbol Okulu, çalışmalarını antrenörler Burhan Arık, Abdülkadir Kalyoncu, Bülent Şen ve Turgay Yavuz yönetiminde Kozlu Halı Sahası’nda sürdürüyor. Haftanın 3 günü Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri yapılan çalışmalarda minik sporcular,  futbolun temel eğitimini alıyorlar. 1998-99, 2000-01, 2002-03 doğumlu minik sporcular, yaz okullarında futbolu öğrenirken, yaz tatillerini de spor yaparak ve eğlenerek geçiriyorlar. 
4 grupta toplam 100’ü aşkın sporcuya futbolun temel eğitiminin yanında iyi ahlaklı sporcuları Türk futboluna kazandırma amacında olduklarının altını çizen Antrenör Bülent Şen, “Haftanın 3 günü toplam 4 grupta futbolu seven minklerle Kozlu Halı Sahası’nda buluşuyoruz.
15 gün içinde Kozlu Şehir Stadı’nın yanında faaliyete geçecek yeni halı sahada çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yaz futbol okullarında geleceğin yıldız futbolcularına, futbol bilgisini en iyi şekilde aşılamak istiyoruz. Bu sene ilk kez katıldığımız U13 yerel liginde yine yaz futbol okullarında yetiştirmiş olduğumuz minik kardeşlerimiz aldıkları başarılarla kulübümüzü onurlandırdılar. Aynı zamanda futbol okullarına katılan öğrencilerle yaz aylarında tatil amaçlı geziler düzenleyerek oralardaki futbol okullarıyla maçlar yapıyoruz” dedi.