Zonguldak 12 Dev Adam Basketbol Okulu (DABO),  okulların kapanmasıyla birlikte yaz dönemi çalışmalarına başladı.
Çalışmalar Antrenör İsmail Öner nezaretinde Canpolat Pamay Spor Salonu'nda 1993-1995 ve 2000-2002 doğumlu minik basketçiler ile 2 grup halinde haftanın 4 günü sürüyor.

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından hayata geçirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulu projesi kapsamında Zonguldak'ta faaliyet gösteren Zonguldak 12 Dev Adam Basketbol Okulu, geleceğin yıldızlarını yetiştirmek için çalışmalarına başladı. Antrenör İsmail Öner yönetiminde Karaelmas Canpolat Pamay Spor Salonu'nda 1993-1995 ve 2000-2002 arası doğumlu olmak üzere 2 grup halinde sürdürüyor.  Haftanın 4 günü çalışan minikler, basketbolun temek eğitimini alıyor.  Okulların kapanmasıyla birlikte yaz dönemine başlayan 12 Dev Adam Basketbol Okulu'nda ki minikler, yaşça küçük olmalarına rağmen yetenekleri ile göz dolduruyor.
Zonguldak 12 DABO Antrenörü İsmail Öner, hedeflerinin Zonguldak ve Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandırmak olduğunu belirterek çalışmalar hakkında bilgiler. Öner, Haftanın 4 günü çalışıyoruz. Burada yapılan çalışmalar sonunda, Uluslararsı 12 Dev Adam Basketbol kampına 10 oyuncu ile götüreceğiz. Yaz döneminin bitiminden sonra yıldızlar turnuvasına çalışmalar sonunda yetenekli 3 oyuncu ile katılacağız dedi.