ZTS Gençlik ve Spor Kulübü ile Zonguldak Kömürspor, açılması planlanan U11 Ligi öncesi hazırlık maçında karşı karşıya geldi. İki takım, 2 ayrı yaş grubunda mücadele etti. 2002-2003 doğumlu sporcuların yer aldığı maçta, ZTS 4-2 galip gelirken, 2001 doğumlu sporcuların maçında Kömürspor, sahadan 4-2 galip ayrıldı.
Kozlu'da 2 yıl önce açılan ve bu süreçte kulüpleşen ZTS Gençlik ve Spor Kulübü ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) takımlarından Zonguldak Kömürspor'un yaz futbol okullarında yetenekleriyle göz dolduran minik sporcular, yeşil sahaya ısınıyor. İki kulübün teknik ekibi, yaz futbol okulunda oyun kuralları, sporcu beslenmesi, saha içi ve saha dışı iletişim konularında uygulamalı olarak eğitim verdikleri sporcuların performanslarını hazırlık maçlarıyla test etme imkanı buldular.
Minik sporcuların bu heyecanına aileleri de ortak oldu. Çocuklarını izlemeye gelen aileler tribündeki yerlerini aldılar.
Ayrıca bu yıl, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından lisans yaşının 9'a çekilmesi sonucu yaz futbol okulunda 2003 ve daha sonra doğumlu sporculara lisans çıkacak. Bu nedenle Zonguldak'ta takım sayılarına göre açılması planlanan U11 Ligi öncesi iki takım, yaş kategorilerine göre ayırdıkları sporcularla hazırlık maçında karşılaştı. Kozlu Sahası'nda 2002-03 doğumlu sporcular arasında oynanan ilk maçta ZTS Gençlik ve Spor Kulübü, Zonguldak Kömürspor'u 4-2 mağlup etti. İkinci maçta ise, 2001 doğumlular kozlarını paylaştı. Bu yaş kategorisinde ise, Zonguldak Kömürspor, sahadan 4-1 galip ayrıldı.
Zonguldak'ta faaliyet gösteren futbol okulları hazırlık maçları serilerine devam edecek. ZTS Gençlik ve Spor Kulübü,  Kozlu Sahası'nda Sarayspor'u konuk edecek.