Türkiye Tenis Federasyonu tarafından, 26 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Zonguldak’ta başlayan 14 Yaş Tenis Türkiye Şampiyonası’na 100’ün üzerinde sporcu katılıyor. Tenis Deniz İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Türkçelik, Zonguldak’ın tanıtımı ve tenise olan ilgiyi arttırmak için önemli bir organizasyon olduğunu kaydetti.
Bu sene 60’ıncı yılını kutlayan Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de 3 ilde gerçekleştirilen 14 Yaş Tenis Türkiye Şampiyonası’nın bir ayağı da Zonguldak’ta düzenleniyor.
Türkiye’nin çeşitli illerinden 100’ün üzerinde sporcunun katılımıyla gerçekleşen organizasyonda ise, Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü’nü 6 sporcu temsil ediyor.
Zonguldak’ı erkeklerde Berkin Karaçam, Egem Memiş Dayıoğlu, Baran Batur, Caner Parin, Batuhan Çelik, bayanlarda ise İdil Tosun ve Göksu Uzun temsil ediyor.
Bu 6 sporcunun yanı sına Zonguldak’ın son yıllarda tenis sporunda yetiştirmiş olduğu en başarılı raketleri arasında yer alan Berfu Cengiz ferdi olarak şampiyonada yer alıyor.
Berfu’nun antrenörü ve aynı zamanda babası olan Hakan Cengiz ile Zonguldak Tenis Deniz İhtisas Kulübü arasında yaşanan sıkıntıdan dolayı sporcunun ferdi olarak yer aldığı öğrenildi. Şampiyonanın favorisi olarak gösterilen Berfu Cengiz, ana tablodan şampiyonaya başlayacak.
Tenis Deniz İhtisas Kulübü Başkanı Mehmet Türkçelik, milli takıma seçilecek sporcuların katıldığı A klasman turnuvanın Zonguldak’ta yapılmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, “Turnuvamız Cumartesi günü Tenis Deniz İhtisas Kulübü kortlarında başladı. Hafta sonu ön eleme maçları oynandı. Ana tablo belirlenerek önümüzdeki hafta sonu final grubu maçlarıyla şampiyona tamamlanacak. Gerek Zonguldak’ın tanıtımı, gerekse gençlerin tenise olan ilgilerini arttırmak için yapılan bu turnuvalar daha yoğun şekilde devam edecektir.
Devam eden Türkiye Şampiyonası’na tüm Zonguldaklılar ve tenisseverler davetlidir. Bursa, İstanbul ve ilimizde bu organizasyon gerçekleştiriliyor. Buda kulübümüzün Türkiye’de ki önemini bir kez daha göstermektedir” dedi.